Pirmą kartą kepant kažkur dingo sūrio sluoksnis. Na jis buvo toks siauras, kad praktiškai nesijautė. Antrą kartą teko jį padidinti ir viskas pavyko puikiai.
Pyragui reikės:
Moliūginiam sluoksniui:
1 puodelio (250 ml)
nuvarvintos moliūgo tyrės,
½ puodelio rapsų
aliejaus,
2/3 puodelio rudojo
cukraus,
2 kiaušinių,
1 ½ puodelio miltų,
1 šaukštelio kepimo
miltelių,
½ šaukštelio sodos,
1 šaukšto meduolių
prieskonių,
druskos.
Sūrio sluoksniui:
200 g kreminio sūrio,
100 g kreminės
varškės,
¼ puodelio cukraus,
1 kiaušinio,
žiupsnelio cukraus
viršui.
Sumaišome moliūgo
tyrę, aliejų, kiaušinius ir cukrų. Viską išsukame iki vientisos masės.
Atskirai sumaišome miltus su kepimo milteliais, soda, prieskoniais bei druska. Įmaišome į skystą
masę.
Sumaišome sūrio
sluoksniui skirtus produktus.
Kepimo formoje
sluoksniuojame moliūgo tešlos sluoksnis, sūrio masės sluoksnis ir vėl moliūgo
tešlos.
Paviršių išlyginame
ir užbarstome cukrumi.
Kepti iki 180 0C
įkaitintoje orkaitėje apie 50 - 60 min.
Atvėsinti kepimo
skardoje.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą