2021 m. gruodžio 10 d., penktadienis

Moliūgo ir kreminio sūrio pyragas

Pirmą kartą kepant kažkur dingo sūrio sluoksnis. Na jis buvo toks siauras, kad praktiškai nesijautė. Antrą kartą teko jį padidinti ir viskas pavyko puikiai.

Pyragui reikės:

Moliūginiam sluoksniui:

1 puodelio (250 ml) nuvarvintos moliūgo tyrės,

½ puodelio rapsų aliejaus,

2/3 puodelio rudojo cukraus,

2 kiaušinių,

1 ½ puodelio miltų,

1 šaukštelio kepimo miltelių,

½ šaukštelio sodos,

1 šaukšto meduolių prieskonių,

druskos.

Sūrio sluoksniui:

200 g kreminio sūrio,

100 g kreminės varškės,

¼ puodelio cukraus,

1 kiaušinio,

žiupsnelio cukraus viršui.

 

Sumaišome moliūgo tyrę, aliejų, kiaušinius ir cukrų. Viską išsukame iki vientisos masės.

Atskirai sumaišome miltus su kepimo milteliais, soda, prieskoniais bei druska. Įmaišome į skystą masę.

Sumaišome sūrio sluoksniui skirtus produktus.

Kepimo formoje sluoksniuojame moliūgo tešlos sluoksnis, sūrio masės sluoksnis ir vėl moliūgo tešlos.

Paviršių išlyginame ir užbarstome cukrumi.

Kepti iki 180 0C įkaitintoje orkaitėje apie 50 - 60 min.

Atvėsinti kepimo skardoje.



Skanaus ir lai sūrio būna daugiau!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą