Keptas jau kelis kartus. Ir prieš šventes, ir po švenčių, kuomet dar lieka aguonų. Kartais jis labai gražiai šypsosi, kartais paviršius lieka visiškai lygus. Suprasi 😊
Pyrago tešlai reikės:
100 g sviesto,
25 g cukraus,
1 kiaušinio,
90 g grietinės,
200 g miltų,
1 šaukštelio kepimo miltelių,
1 šaukštelio vanilinio cukraus,
1 citrinos žievelės.
Pyrago įdarui reikės:
120 g maltų aguonų,
50 g cukraus,
1 kiaušinio trynio,
50 g cukatų,
3 – 4 šaukštų pieno.
Kambario temperatūros sviestą išsukame su
cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Įmušame kiaušinį. Išsukame dar kartą.
Supilame grietinę, suberiame nutarkuotą
citrinos žievelę. Išmaišome.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir beriame
į skystą masę. Užminkome tešlą, kurią palaikome šaltai apie 30 min.
Pasiruošiame įdarą. Aguonas užpilame
karštu pienu. Išmaišome. Suberiame cukatus, cukrų, pilame trynį. Masę gerai
išmaišome.
Atvėsintą tešlą ant miltais pabarstyto
stalo iškočiojame į stačiakampį. Vienodu sluoksniu paskirstome aguonų įdarą,
nuo vienos kraštinės paliekant apie 2 cm be įdaro. Susukame vyniotinį. Paviršių
galima patepti plaktu kiaušiniu ir užberti migdolų plokštelių.
Kepame iki 190 0C įkaitintoje orkaitėje
apie 30 – 35 min.
Iškeptą ir atvėsintą galima pabarstyti
cukraus pudra.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą