Šį rudenį kepamas dažniausiai. Jogurtas suteikia lengvo rūgštumo, obuoliai saldumo, o cinamonas nuspalvina pilkas rudens dienas.
Pyragui reikės:
100 g sviesto,
100 g kokoso aliejaus,
80 - 90 g cukraus,
2 kiaušinių,
120 ml graikiško/turkiško
jogurto,
150 g miltų,
1 šaukštelio kepimo
miltelių,
žiupsnelio druskos,
4 - 5 obuolių,
cinamono,
rudojo cukraus.
Kambario temperatūros
sviestą išsukame su kokosų aliejumi ir cukrumi iki purios masės.
Po vieną įmušame
kiaušinius ir gerai išmaišome. Supilame jogurtą. Išmaišome iki vientisos masės.
Miltus sumaišome su
kepimo milteliais ir druska. Mišinį beriame į skystą masę ir lengvai išmaišome
iki nesimatys miltų. Nepermaišome. Tešlą sukrečiame į kepimo popieriumi
ištiestą skardą.
Obuolius nulupame, pašaliname
sėklas ir supjaustome vidutinio dydžio gabaliukais. Užberiame cinamonu ir permaišome,
kad tolygiai pasidengtų. Obuolius paskirstome ant tešlos, lengvai paspaudžiame
ir užbarstome ruduoju cukrumi.
Kepame iki 180 0C
įkaitintoje orkaitėje apie 50 – 60 min.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą