2023 m. sausio 17 d., antradienis

Gevulde Speculaas

Dar vienas skanėstas iš Ottolenghi kepinių. Tai trapios tešlos įdarytas didelis sausainis mėgstamas Olandijoje. Tikrai labai geras!

Sausainiams reikės (apie 20 – 22 vnt.):

Prieskonių sluoksniui:

100 g kambario temperatūros sviesto,

100 g rudojo cukraus,

1-3 šaukštų pieno,

½ šaukštelio kepimo miltelių,

180 g miltų,

žiupsnelio druskos,

1 šaukšto prieskonių meduoliams.

Migdolų sluoksniui:

200 g blanširuotų migdolų (arba riekelių),

150 g cukraus,

1 kiaušinio,

½ šaukštelio citrinos žievelės,

2 šaukštelių citrinos sulčių,

60 g apelsinų cukatų.

Viršui:

1 kiaušinio,

migdolų lazdelių ar riekelių.

 

Sviestą išsukame su cukrumi ir 1 šaukštu pieno iki purios masės.

Sumaišome miltus, prieskonius, kepimo miltelius, druską. Šį mišinį per kelis kartus suberiame į sviesto ir cukraus masę. Jeigu tešla per sausa – pilame pieno. Suminkome tešlą ir dedame į šaldytuvą.

Ruošiame migdolų sluoksnį. Susmulkiname riešutus (ne iki sviesto). Suberiame cukrų, citrinos žievelę, mušame kiaušinį, pilame citrinos sultis, įmaišome cukatus. Masė turi būti lipni ir laikyti formą.

Ant kepimo popieriaus iškočiojame 0,5 cm storio stačiakampį. Per vidurį dedame migdolų masę ir suformuojame juostą. Ant masės užlenkiame rudos tešlos kraštus ir sujungiame. Užspaudžiame galus, kad šviesios masės nesimatytų. Kepinį apverčiame, kad siūlė liktų apačioje.

Paviršių aptepame plaktu kiaušiniu ir pabarstome migdolų lazdelėmis. Dar kartą aptepame kiaušiniu.

Kepti iki 190 0C įkaitintoje orkaitėje apie 30 - 45 min.

Atvėsiname ir supjaustome storesnėmis riekelėmis.



Skanaus ir geras kepinys!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą