2024 m. rugpjūčio 12 d., pirmadienis

Keksiukai su rabarbarais ir migdolais

Kepti iki Joninių daug kartų su rabarbarais, po Joninių su serbentais. Puikūs visi variantai!

Keksiukams reikės (12 vnt.):

150 – 180 g nuvalytų rabarbarų,

120 g cukraus,

1 kiaušinio,

2 šaukštų rapsų aliejaus,

120 ml riebios grietinėlės,

1 šaukštelio vanilinio cukraus,

200 g miltų,

1 šaukštelio kepimo miltelių,

žiupsnelio druskos,

migdolų riekelių.

 

Rabarbarus nulupame ir supjaustome plonomis riekelėmis. Užpilame cukrumi ir lengvai permaišome. Paliekame 15 min.

Į rabarbarų ir cukraus mišinį pilame aliejų ir grietinėlę, mušame, kiaušinį, beriame vanilinį cukrų ir viską išmaišome.

Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir suberiame į skystą masę.

Keksiukų tešlą paskirstome po formeles, viršų pabarstome migdolų riekelėmis.

Kepame iki 180 0C įkaitintoje orkaitėje apie 20 – 25 min. arba kol įkištas medinis pagaliukas bus sausas.



Skanaus ir dar vasara!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą