Kepti iki Joninių daug kartų su rabarbarais, po Joninių su serbentais. Puikūs visi variantai!
Keksiukams reikės (12 vnt.):
150 – 180 g nuvalytų rabarbarų,
120 g cukraus,
1 kiaušinio,
2 šaukštų rapsų aliejaus,
120 ml riebios grietinėlės,
1 šaukštelio vanilinio cukraus,
200 g miltų,
1 šaukštelio kepimo miltelių,
žiupsnelio druskos,
migdolų riekelių.
Rabarbarus
nulupame ir supjaustome plonomis riekelėmis. Užpilame cukrumi ir lengvai
permaišome. Paliekame 15 min.
Į rabarbarų ir
cukraus mišinį pilame aliejų ir grietinėlę, mušame, kiaušinį, beriame vanilinį
cukrų ir viską išmaišome.
Miltus sumaišome
su kepimo milteliais ir suberiame į skystą masę.
Keksiukų tešlą
paskirstome po formeles, viršų pabarstome migdolų riekelėmis.
Kepame iki 180 0C
įkaitintoje orkaitėje apie 20 – 25 min. arba kol įkištas medinis pagaliukas bus
sausas.
Skanaus ir dar vasara!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą