2024 m. sausio 13 d., šeštadienis

Kalakutiena su daržovėmis ir orzo makaronais

Kai skrendame į Italiją tik su rankiniu bagažu – geriausios lauktuvės maža dėžutė makaronų. Orzo – smulkių į ryžius panašių makaronų – jau senokai nemačiau prekybos centruose. Tad per paskutinę išvyką į Turiną radau kuprinėje vietos kelioms dėžutėms.

Patiekalui reikės:

5 – 6 kalakutienos pjausnių,

200 – 250 g orzo makaronų,

1 – 2 vnt. morkų,

1 vnt. jaunos cukinijos,

gabaliuko poro,

apie 1 l daržovių sultinio,

druskos, pipirų, mėgstamų žolelių,

aliejaus.

 

Pjausnius kepame įkaitintame aliejuje. Iškeptus gardiname druska, pipirais. Išimame iš keptuvės.

Toje pačioje keptuvėje lengvai apkepiname morkas, porą ir cukiniją. Kepimui einant į pabaigą, beriame makaronus ir užpilame sultiniu, barstome žolelėmis. Dengiame dangtį ir stebime, kada makaronai sugeria visą sultinį. Pamaišome. Jeigu sultinio neliko, o makaronai dar kietoki – pilame šlakelį vandens.

Makaronams suminkštėjus į keptuvę grąžiname kalakutieną.



Skanaus ir puikios lauktuvės!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą