2025 m. sausio 2 d., ketvirtadienis

Kūčiukai

Metus baigėme labai prasmingu darbu – prisidėjome prie medžiagos, skirtos įtraukti Kūčias į UNESCO paveldo sąrašą, ruošimo. Labai lauksime rezultatų, o kad receptas išliktų – reikia jį užrašyti.

Kūčiukams reikės:

9 - 10 g šviežių mielių,

3 - 4 šaukštų cukraus,

430 – 450 g miltų,

180 - 200 ml šilto vandens,

2 – 3 šaukštų aguonų,

2 šaukštų aliejaus (mažiau intensyvaus skonio), 

druskos.


Mieles ištriname su cukrumi ir 2 šaukštais miltų. Užpilame apie 100 ml vandens. Paliekame šiltai, kad mielės pradėtų veikti – suputotų.

Miltus sumaišome su aguonomis ir druska. Supilame likusį vandenį, aliejų ir mielių masę. Minkome iki tešla nelimpa prie rankų – jeigu labai reikia papildomai pilame vandens ar dedame miltų. Dubenį dengiame rankšluosčiu ir paliekame 1 – 2 val. šiltai, kad tešla pakiltų.

Iš tešlos formuojame plonas juosteles ir pjaustome panašaus dydžio gabaliukais.

Kepame iki 180 0C įkaitintoje orkaitėje, kol kepiniai lengvai paruduoja.



Skanaus ir tradicijos gyvos! 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą