Metus baigėme labai
prasmingu darbu – prisidėjome prie medžiagos, skirtos įtraukti Kūčias į UNESCO
paveldo sąrašą, ruošimo. Labai lauksime rezultatų, o kad receptas išliktų –
reikia jį užrašyti.
Kūčiukams reikės:
9 - 10 g šviežių
mielių,
3 - 4 šaukštų
cukraus,
430 – 450 g miltų,
180 - 200 ml šilto
vandens,
2 – 3 šaukštų aguonų,
2 šaukštų aliejaus (mažiau intensyvaus skonio),
druskos.
Mieles ištriname su cukrumi ir 2 šaukštais miltų. Užpilame apie 100 ml vandens. Paliekame šiltai, kad mielės pradėtų veikti – suputotų.
Miltus sumaišome su
aguonomis ir druska. Supilame likusį vandenį, aliejų ir mielių masę. Minkome
iki tešla nelimpa prie rankų – jeigu labai reikia papildomai pilame vandens ar
dedame miltų. Dubenį dengiame rankšluosčiu ir paliekame 1 – 2 val. šiltai, kad
tešla pakiltų.
Iš tešlos formuojame
plonas juosteles ir pjaustome panašaus dydžio gabaliukais.
Kepame iki 180 0C
įkaitintoje orkaitėje, kol kepiniai lengvai paruduoja.
Skanaus ir tradicijos gyvos!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą