2025 m. sausio 1 d., trečiadienis

Grikių miltų sausainiai su tahini ir šokoladu

Praėjusių metų mitybos pokyčiai kartais leidžia atrasti ir labai skanių kepinių.

Sausainiams reikės:

270 g grikių miltų (šviesių),

110 g tahini pastos,

80 g kokoso aliejaus,

60 g rudojo cukraus,

100 ml augalinio pieno,

1 šaukštelio kepimo miltelių,

½ šaukštelio sodos,

1 šaukštelio cinamono,

50 g šokolado lašelių,

žiupsnelio druskos.

 

Grikių miltus sumaišome su kepimo milteliais, druska, cinamonu ir soda.

Kambario temperatūros kokoso aliejų išsukame su tahini pasta, cukrumi. Pilame augalinį pieną ir gerai išmaišome.

Į skystą masę suberiame miltų mišinį. Išmaišome.

Suberiame šokolado lašelius. Masę permaišome ir formuojame sausainius.

Kepame iki 180 0C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. arba kol lengvai paruduoja. Atvėsiname skardoje.



Skanaus ir šie skanūs!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą