2011 m. sausio 31 d., pirmadienis

Kokosinės sniego gniūžtės



Po žodžio „sniegas“ turbūt daugeliui labai panižo delnai į mane mesti bet ką, kas tik paklius po ranka :). Na bet kiek tos žiemos beliko, ką? O paskui vėl dejuosime, kad šliapia, karšta ar vėjuota :).

Rašoma, kad kokoso riešuto pavadinimas kilo iš ispanų ir portugalų “coco”, ką išvertus reiškia “beždžionės snukis”. Ispanų ir portugalų keliautojams trys įdubėlės apatinėje šio riešuto dalyje buvo panašios į beždžionę :). O sanskrito kalboje kokoso palmė vadinama, “medžiu, kuris visko suteikia gyvybei”.

Saldainiais reikės (40 – 42 vnt.):
350 g džiovintų kokoso drožlių,
1 skardinės (385 g) sutirštinto saldinto pieno,
2 šaukštų ryžių miltų.

Kokoso drožles sumaišome su ryžių miltais. Pilam sutirštintą saldintą pieną. Viską labai gerai išmaišome iki vientisos masės. Pridengiame ir paliekame pastovėti geras 2 – 3 val.

Rankas suvilgome vandeniu ir delnais formuojam nedidelius vientisus rutuliukus. Jie gaunasi vienodesni, jeigu reikiamą masės kiekį imame gilesniu šaukštu ir tik tuomet formuojam delnais :).

Saldainius sutupdome ant kepimo popieriumi ar folija ištiestos skardos ir pašauname į iki 120 °C įkaitintą orkaitę. Džioviname apie 40 min.

Kai saldainiai vos vos parusvėja, traukiam iš orkaitės ir atvėsiname toje pačioje kepimo skardoje.


Skanaus ir einam pasimėtyti paskutiniu sniegu!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą