2011 m. vasario 7 d., pirmadienis

Savaitgalio pamoka Kvapų namuose


Šeštadienį teko dalyvauti Kvapų namų organizuotose smilkalų gaminimo dirbtuvėse. Bent jau man ši sritis yra dar gana tolima ir paslaptinga, gal todėl labai laukiau kuomet galėsiu uždegti pagal savo formulę sukurtą smikalų kūgelį - dhūpą. Pirmas dūmas buvo labai labai intensyvus, net teko gesinti smilkalą ir vėdinti kambarį. Antras, jau maloniau sklaidėsi ore. O labiausiai mano nosiai tiko liekamasis kvapas, kuris tingiai plaukiojo po kambarį…

Nors gaminant mišinį smilkalui įmaišiau gana žemiškų prieskonių ir žolių – muskato, juodųjų pipirų, pelyno, tačiau labiau jautėsi santalas ir pluoštinė bosvelija.

Smilkalų pasaulis – ne tik labai paslaptingas, bet pasak dirbtuvių vadovės Laimės, ir labai mažai tirtas. Norint atsekti visą jų kelią ir istoriją, greičiausiai būtų tinkama įkurti net atskirą institutą.

Dirbtuvės truko 5 valandas, tačiau laikas tikrai pralėkė labai greitai. Be gerų emocijų ir gausybės kvapų, kurie, tiesą sakant netreniruotai nosiai pabaigoje jau pradėjo maišytis ir sunku buvo atskirti, kas ir kaip čia, namuose jaukiai įsikūrė 24 dhūpos.


Kvapių namų!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą