2011 m. vasario 25 d., penktadienis

Makaronai su cukinija


Vienas jaunas draugas, prakalbus apie patiekalų įvairovę jo virtuvėje, sako, na koks gi tas mano meniu: kiaušinienė, makaronai... Na kiaušinienė tai gal ir gali atsibosti, bet makaronai? Net Lietuvoje jau yra iš ko rinktis :). O kur dar įvairūs priedai ir padažai?

Tai, ką mes vadiname bendriniu žodžiu – makaronai, tai tik vienas vakarietiškų makaronų porūšių, kurių galima suskaičiuoti kelis šimtus. Išskiriamos dvi didelės makaronų rūšys: lakštiniai – rytietiški makaronai, gaminami iš įvairiausių produktų, ir pasta – vakarietiški, kurių tėvynė Italija ir jų gamybai naudojami kvietiniai miltai.

Patiekalui reikės:
1 cukinijos,
4 – 5 saulėje džiovintų pomidorų aliejuje,
1 geros saujos juodųjų alyvuogių,
1 skiltelės česnako,
100 – 130 g fetos tipo sūrio,
šlakelio alyvuogių aliejaus,
žiupsnelio maltų juodųjų pipirų,
žiupsnelio druskos,
žiupsnelio Provanso žolelių mišinio,
makaronų.

Supjaustome kubeliais cukiniją, susmulkinam pomidorus, alyvuoges ir fetos tipo sūrį. Viską beriam į kepimo indą. Pašlakstome aliejumi, barstome trintu česnaku, prieskoniais ir druska. Lengvai permaišome.

Pašauname į 180 °C įkaitintą orkaitę 30 minučių. Po 15 minučių kepimo, šiek tiek permaišome.


Karštą mišinį beriam ant makaronų ir einam ragauti :).

Skanaus ir tegyvuoja makaronai!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą