2011 m. vasario 16 d., trečiadienis

Daržovių sriuba


Na ir paspaudė šaltukas. Bet tai galima atleisti, nes tokios šviesios dienos labai laukiamos ir išsiilgtos. Daugiau saulės, šviesos, o šilumą mes jau kaip nors patys susiorganizuosim – karštos arbatos puodelyje ar trintos sriubos dubenėlyje :).

Kaip rašoma internete, maisto gamyba verdant paplito tik išradus vandeniui nelaidžius indus maždaug prieš 5000 metų. Iki XVII amžiaus buvo valgomos tirštos sriubos, tepamos ant duonos, vėliau, maždaug tuo metu, kai išrastas šaukštas, pradėjo populiarėti ir skystesnės.

Sriubai reikės:
2 morkų,
3 bulvių,
gabaliuko moliūgo,
gabaliuko cukinijos,
1,5 l sultinio,
3 – 5 šaukštų grietinėlės,
žiupsnelio druskos,
žiupsnelio maltų juodųjų pipirų,
kelių šakelių šviežio čiobrelio.

Paprasčiau nebūna: beriam smulkintas daržoves į verdantį sultinį. Joms išvirus sutriname ir pilam grietinėlę. Dar kartą viską užverdame. Beriam druskos, pipirų, čiobrelio lapelius.

Ir šildomės :).


Skanaus ir nesušalkime!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą