Žiauriai geras džemas. Nu
žiauriai. Ir ant duonos, ir ant sūrio, ir į picą, ir į troškinį. Na kaip toje
vieno padažo reklamoje: ant visko J.
Verdant
daugumą uogų ir vaisių išsiskiria pektinas, kuris veikia kaip
konservantas. Džemas - dažniausiai gaminamas tik iš vienos
rūšies vaisių ar uogų, kurie kaitinami kartu su cukrumi tol, kol beveik
pasiekia želė konsistenciją.
Džemui
reikės (apie 0,5 l):
1,5 kg pomidorų,
170 g cukraus,
½ citrinos sulčių,
žiupsnelio maltų juodųjų
pipirų,
žiupsnelio malto cinamono,
žiupsnelio maltų gvazdikėlių,
žiupsnelio malto kumino,
žiupsnelio kumino sėklų,
žiupsnelio malto imbiero,
2 - 3 šaukštelių čili paprikos
dribsnių.
Pomidorus įpjauname ir metam į
karštą vandenį. Po kelių minučių nupilam vandenį ir lengvai pašalinam odeles.
Į puodą sudedam smulkintus
pomidorus, beriam visus prieskonius, pilam citrinos sultis ir kaitinam ant vidutinės
ugnies iki virimo. Užvirus nudengiam ir verdam virš 1 val. kol padažas gerokai
sutirštės. Kaitinant kelis kartus pamaišome, nes gali šiek tiek traukti prie
puodo dugno.
Padažą sudedam į stiklinius
indelius ir laikom šaltai.
Skanaus ir ant visko!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą