2012 m. rugpjūčio 28 d., antradienis

Aštrus pomidorų džemas


Žiauriai geras džemas. Nu žiauriai. Ir ant duonos, ir ant sūrio, ir į picą, ir į troškinį. Na kaip toje vieno padažo reklamoje: ant visko J.

Verdant daugumą uogų ir vaisių išsiskiria pektinas, kuris veikia kaip konservantas. Džemas - dažniausiai gaminamas tik iš vienos rūšies vaisių ar uogų, kurie kaitinami kartu su cukrumi tol, kol beveik pasiekia želė konsistenciją.

Džemui reikės (apie 0,5 l):
1,5 kg pomidorų,
170 g cukraus,
½ citrinos sulčių,
žiupsnelio maltų juodųjų pipirų,
žiupsnelio malto cinamono,
žiupsnelio maltų gvazdikėlių,
žiupsnelio malto kumino,
žiupsnelio kumino sėklų,
žiupsnelio malto imbiero,
2 - 3 šaukštelių čili paprikos dribsnių.

Pomidorus įpjauname ir metam į karštą vandenį. Po kelių minučių nupilam vandenį ir lengvai pašalinam odeles.

Į puodą sudedam smulkintus pomidorus, beriam visus prieskonius, pilam citrinos sultis ir kaitinam ant vidutinės ugnies iki virimo. Užvirus nudengiam ir verdam virš 1 val. kol padažas gerokai sutirštės. Kaitinant kelis kartus pamaišome, nes gali šiek tiek traukti prie puodo dugno.

Padažą sudedam į stiklinius indelius ir laikom šaltai.


Skanaus ir ant visko!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą