2012 m. rugsėjo 9 d., sekmadienis

Vištiena su citrinomis ir garstyčių sėklomis


Vištienos paruošimo idėja iš naujos Virtuvės mitų griovėjų knygos „7 ingredientai“. Negaliu pasakyti, kad labai labai sužavėjo, tačiau, kad buvo kitaip nei esam pamėgę, tai tikrai J.

Labai patiko mito apibūdinimas internete - kolektyvinis liaudies fantazijos kūrinys, kuriame per konkrečius personažus ir sugyvintas būtybes apibendrintai atspindima tikrovė.

Patiekalui reikės:
6 vištų kulšelių,
7 skiltelių česnako,
1 citrinos,
3 lauro lapų,
šakelės šviežio rozmarino,
1 šaukšto garstyčių sėklų,
50 ml alyvuogių aliejaus,
žiupsnelio maltų juodųjų pipirų,
žiupsnelio druskos.

Smulkintus česnakus sumaišome su stambiai pjaustyta citrina, beriam laužytus lauro lapus, plėšytą rozmarino šakelę, druskos.

Paruoštu mišiniu įtriname vištieną ir paliekama per naktį vėsiai.

Aliejų sumaišome su garstyčių sėklomis, pipirais ir druska.

Kulšeles guldome į kepimo indą, supilam aliejų su garstyčiomis, apdėliojam marinuotomis citrinomis. Šalia suguldom švarias bulves su lupenomis.


Kepame 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min. Pabaigai 10 min. paliekame tik viršutinį kaitinimą.


Skanaus ir kurkim mitus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą