Vištienos paruošimo idėja iš naujos Virtuvės mitų
griovėjų knygos „7 ingredientai“. Negaliu pasakyti, kad labai labai sužavėjo,
tačiau, kad buvo kitaip nei esam pamėgę, tai tikrai J.
Labai patiko mito apibūdinimas internete - kolektyvinis liaudies fantazijos kūrinys, kuriame per konkrečius personažus ir sugyvintas būtybes
apibendrintai atspindima tikrovė.
Patiekalui reikės:
6 vištų kulšelių,
7 skiltelių česnako,
1 citrinos,
3 lauro lapų,
šakelės šviežio
rozmarino,
1 šaukšto garstyčių sėklų,
50 ml alyvuogių aliejaus,
žiupsnelio maltų juodųjų pipirų,
žiupsnelio druskos.
Smulkintus česnakus sumaišome su stambiai pjaustyta
citrina, beriam laužytus lauro lapus, plėšytą rozmarino šakelę, druskos.
Paruoštu mišiniu įtriname vištieną ir paliekama per
naktį vėsiai.
Aliejų sumaišome su garstyčių sėklomis, pipirais ir
druska.
Kulšeles guldome į kepimo indą, supilam aliejų su
garstyčiomis, apdėliojam marinuotomis citrinomis. Šalia suguldom švarias bulves
su lupenomis.
Kepame 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.
Pabaigai 10 min. paliekame tik viršutinį kaitinimą.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą