Žuvį mėgstam ir valgom dažnai. Nors pajūrio žvejų
greičiausiai nelenkiam, bet statistinį lietuvį tikrai J.
En papillote būdu dažniausiai kepama žuvis, kuri su sezoninėmis
daržovėmis, žolelėmis, prieskoniais, dedama į iš kepimo popieriaus suformuotą voką
ar ryšulėlį ir pašaunama į orkaitę. Toks kepimo būdas populiarus Prancūzijoje,
Italijoje.
Patiekalui
reikės (2 porcijoms):
2 lydekos file gabaliukų,
4 plonų riekelių citrinos,
2 šaukštų pesto padažo,
keletos vyšninių pomidoriukų,
šakelės rozmarino,
šlakelio aliejaus,
žiupsnelio maltų juodųjų pipirų.
Atkerpam reikiamo dydžio kepimo popieriaus. Ant
kiekvieno jų guldom po 2 riekeles citrinos, ant viršaus dedam žuvį, pašlakstome
aliejumi, pabarstome pipirais, užtepam pesto padažo, papuošiam rozmarino šakele
ir pomidoriukų puselėmis.
Suimam popieriaus kraštus ir suformuojam ryšulėlį.
Gerai užrišame.
Sudedam ryšulėlius į kepimo indą. Pašauname į iki
200 °C įkaitintą orkaitę 30 min.
Valgom tiesiam iš ryšulėlio. Vis įdomiau J.
Skanaus ir gerinam statistiką!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą