2012 m. rugsėjo 26 d., trečiadienis

Lydeka en papillote


Žuvį mėgstam ir valgom dažnai. Nors pajūrio žvejų greičiausiai nelenkiam, bet statistinį lietuvį tikrai J.

En papillote būdu dažniausiai kepama žuvis, kuri su sezoninėmis daržovėmis, žolelėmis, prieskoniais, dedama į iš kepimo popieriaus suformuotą voką ar ryšulėlį ir pašaunama į orkaitę. Toks kepimo būdas populiarus Prancūzijoje, Italijoje.

Patiekalui reikės (2 porcijoms):
2 lydekos file gabaliukų,
4 plonų riekelių citrinos,
2 šaukštų pesto padažo,
keletos vyšninių pomidoriukų,
šakelės rozmarino,
šlakelio aliejaus,
žiupsnelio maltų juodųjų pipirų.

Atkerpam reikiamo dydžio kepimo popieriaus. Ant kiekvieno jų guldom po 2 riekeles citrinos, ant viršaus dedam žuvį, pašlakstome aliejumi, pabarstome pipirais, užtepam pesto padažo, papuošiam rozmarino šakele ir pomidoriukų puselėmis.


Suimam popieriaus kraštus ir suformuojam ryšulėlį. Gerai užrišame.


Sudedam ryšulėlius į kepimo indą. Pašauname į iki 200 °C įkaitintą orkaitę 30 min.

Valgom tiesiam iš ryšulėlio. Vis įdomiau J.



Skanaus ir gerinam statistiką!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą