Nors kitą savaitę žadamas
„karštis“, tačiau jau reikia pradėti galvoti apie vėsius rudens vakarus. Ir
šokoladinius pyragus J.
Šokoladas gaminamas iš
fermentuotų ir skrudintų kakavos pupelių. Kakavmedžiai, iš kurių gaunamos
kakavos pupelės, auga Lotynų Amerikoje, vėliau dėl didelės
paklausos pradėti auginti ir Afrikoje.
Pyragui reikės:
200 g kokybiško
šokolado,
170 g sviesto,
3 kiaušinių,
150 g cukraus,
200 g miltų,
2 šaukštų kerobo
miltelių (arba kakavos),
1 šaukštelio kepimo
miltelių,
žiupsnelio druskos.
Sviestą su šokoladu
dedam į puodą, kuris įstatytas į didesnį puodą su verdančiu vandeniu, ir
ištirpiname. Paliekame atvėsti.
Kitame dubenyje lengvai
išplakame kiaušinius su cukrumi.
Sumaišome miltus,
kerobo miltelius, kepimo miltelius ir druską.
Į sviesto ir šokolado masę
pilam kiaušinius su cukrumi. Išmaišome.
Sudedam sausą mišinį ir gerai
išmaišome.
Tešlą pilame į kepimo
popieriumi išklotą formą. Pašauname į iki 180 °C įkaitintą orkaitę. Kepame apie
30 – 45 min. Iškepus paliekame atvėsti formoje. Laikome vėsiai.
Nuodėmingai skanu su ledais J.
Skanaus ir ateina vėsa!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą