2012 m. rugsėjo 8 d., šeštadienis

Šokoladinis pyragas


Nors kitą savaitę žadamas „karštis“, tačiau jau reikia pradėti galvoti apie vėsius rudens vakarus. Ir šokoladinius pyragus J.

Šokoladas gaminamas iš fermentuotų ir skrudintų kakavos pupelių. Kakavmedžiai, iš kurių gaunamos kakavos pupelės, auga Lotynų Amerikoje, vėliau dėl didelės paklausos pradėti auginti ir Afrikoje.

Pyragui reikės:
200 g kokybiško šokolado,
170 g sviesto,
3 kiaušinių,
150 g cukraus,
200 g miltų,
2 šaukštų kerobo miltelių (arba kakavos),
1 šaukštelio kepimo miltelių,
žiupsnelio druskos.

Sviestą su šokoladu dedam į puodą, kuris įstatytas į didesnį puodą su verdančiu vandeniu, ir ištirpiname. Paliekame atvėsti.

Kitame dubenyje lengvai išplakame kiaušinius su cukrumi.

Sumaišome miltus, kerobo miltelius, kepimo miltelius ir druską.

Į sviesto ir šokolado masę pilam kiaušinius su cukrumi. Išmaišome.

Sudedam sausą mišinį ir gerai išmaišome.

Tešlą pilame į kepimo popieriumi išklotą formą. Pašauname į iki 180 °C įkaitintą orkaitę. Kepame apie 30 – 45 min. Iškepus paliekame atvėsti formoje. Laikome vėsiai.

Nuodėmingai skanu su ledais J.


Skanaus ir ateina vėsa!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą