Paskutinis rudens savaitgalis. Ramus
pasivaikščiojimas Markučių parke. Ir aštrus troškinys, kuris puikiai sušildė.
Kaip teigia J. Oliveris, Vindaloo karis – nuostabus europietiškos
ir indiškos virtuvės derinys. Žodis Vindaloo reiškia „actas ir česnakas“.
Troškiniui reikės:
apie 0,5 kg vištienos šlaunelių mėsos,
1 svogūno,
2 skiltelių česnako,
3 šaukštų kario tyrės Vindaloo,
gabaliuko imbiero šaknies,
3 šaukštų balzamiko acto,
2 šaukštų medaus,
½ citrinos sulčių,
šlakelio aliejaus,
žiupsnelio maltų juodųjų pipirų,
druskos.
Giliame puode įkaitinam aliejų. Beriam smulkintą
svogūną, česnaką ir imbierą. Kepam iki suminkštės.
Sudedam pjaustytą vištieną, krečiam kario tyrę.
Išmaišome ir apkepame kelias minutes.
Pilam balzamiko actą, dedam medų ir užpilam tiek
vandens, kad beveik apsemtų vištieną. Sumažinam ugnį, uždengiam puodą ir
troškinam apie 15 min.
Kai mėsa suminkštėja supilam citrinos sultis,
įberiam pipirų ir druskos.
Labai skanu su rudaisiais ryžiais.
Skanaus ir ramaus savaitgalio!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą