Kelionės yra gerai, labai gerai: nauji ir seni veidai,
nematyti miestai, malonus nuovargis ir puikūs prisiminimai. Tačiau žiauriai
gera grįžti į namus. Visomis prasmėmis.
Скатертью, скатертью дальний
путь стелится,
И упирается прямо в небосклон
Каждому, каждому в лучшее
верится,
Катится, катится голубой вагон.
Troškiniui
reikės:
apie 1 kg jautienos kumpio,
4 – 5 morkų,
1 poro stiebo,
2 – 3 šaukštų miltų,
1 – 1,5 l sultinio,
½ l raudono vyno,
šlakelio aliejaus,
5 – 6 kvapiųjų pipirų žirnelių,
2 – 3 lauro lapų,
kelių šakelių šviežio čiobrelio,
maltų juodųjų pipirų,
druskos.
Mėsą supjaustome nedideliais gabaliukais. Apvoliojam
miltuose ir dedam į įkaitintą aliejų. Lengvai apkepame, tačiau mėsa vis dar
turi likti žalia viduryje. Jeigu keptuvė nėra didelė, reiktų kepti per kelis
kartus, kad kiekvienas gabaliukas laisvai gulėtų keptuvėje.
Apkeptą mėsą beriam į troškinimui skirtą indą. Ant
viršaus sudedam stambiai pjaustytas morkas ir porą. Užberiam prieskoniais.
Pilam sultinį ir vyną.
Indą pašauname į iki 180 – 190 °C įkaitintą orkaitę
geroms 3 val. Troškinam iki skystis sutirštėja, o mėsa tampa labai minkšta.
Skanaus ir gera namuose!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą