2012 m. spalio 16 d., antradienis

Greitas troškinys su lapiniais burokėliais


Tikrai labai greitas. Visas stebuklas labai plonai pjaustytos daržovės, kurioms nereikia ilgo troškinimo. Garnyrui – kuskusas, kurį visada tik užpilu karštu vandeniu ir palaikau keletą minučių. Ir vakarienė ant stalo J.

Lapiniai burokėliai, dar kitaip vadinami mangoldais, maistingumu lenkia mums gerai žinomus burokėlius ir medikų yra rekomenduojami, kaip profilaktinė priemonė nuo vėžio.

Troškiniui reikės:
1 mažos cukinijos,
1 – 2 morkų,
geros saujos lapinių burokėlių,
5 – 6 vyšninių pomidoriukų,
1 skiltelės česnako,
šlakelio aliejaus,
maltų juodųjų pipirų,
druskos.

Labai plonomis juostelėmis supjaustome cukiniją ir morkas. Puikiai tam tinka bulvių skustukas.

Giliame puode įkaitinam aliejų. Beriam smulkintą česnaką. Kai jis pradeda leisti kvapus sudedam pjaustytas daržoves. Lengvai apkepam. Lapinius burokėlius suplėšome skiautelėmis. Kietesnius kotus supjaustome. Sudedam į puodą. Lapams sukritus įdedam per pusę perpjautus pomidoriukus. Pabarstome pipirais ir druska.

Ragaujam su kuskusu, ryžiais ar duona.


Skanaus ir kartais reikia greitai!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą