2012 m. gruodžio 10 d., pirmadienis

Triušiena garstyčių padaže


Taip kartais ima ir netikėtai į namus atkeliauja triušis J. Tuomet skubiai apklausiami visi draugai, peržiūrima, ką įdomaus siūlo visažinis internetas ir skubama gaminti.

Triušio mėsa yra balta, švelni, liesa. Ji lengvai virškinama, skoniu panaši į veršieną, struktūra – į vištieną.

Patiekalui reikės:
apie 1 kg triušienos,
1 citrinos sulčių,
50 g sviesto,
1 poro,
3 – 4 skiltelių česnako,
apie 0,5 l sultinio,
apie 200 ml balto sauso vyno,
3 – 4 šaukštelių grūdėtųjų garstyčių,
3 – 4 šaukštų grietinės,
2 – 3 šaukštelių ryžių miltų,
4 – 5 kvapiųjų pipirų,
žiupsnelio maltų juodųjų pipirų,
kelių šakelių čiobrelio,
druskos.

Triušį, supjaustytą gabaliukais, pabarstome maltais pipirais, druska ir marinuojam citrinos sultyse per naktį.

Mėsą apkepame ant sviesto ir sudedam į gilų puodą. Toje pačioje keptuvėje apkepame porą ir česnaką. Šiems apkepus, pilam dalį sultinio, vyną, dedam garstyčias. Keptuvės turinį užpilam ant triušienos. Statom puodą ant vidutinės ugnies. Metam kvapiuosius pipirus, čiobrelius ir troškinam apie 1 val., kol mėsa bus minkšta ir lengvai atsiskirs nuo kaulų.

Ištroškintą triušieną traukiam iš puodo. Į skystį dedam grietinę. Gerai išmaišome. Padažą sutirštiname ryžių miltais. Pagardiname druska ir pipirais.

Labai skanu ir bulvių koše.


Skanaus ir smagių netikėtumų!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą