Tekančios saulės
šalyje buvau, Vilniuje virti miso sriubą mokiausi, lauktuvių iš Japonijos
gavau. Beliko tik namuose išsivirti miso sriubos J.
Miso – tradicinė japoniška sriuba, verdama iš
sultinio – dashi, ir fermentuotos sojų pupelių pastos – miso. Dashi sultiniui
naudomi jūrlapiai konbu ir džiovintos tuno drožlės. Kiti sriubos ingredientai
priklauso nuo metų laiko, vietinių produktų. Šią sriubą japonai valgo net
pusryčiams.
Sriubai reikės:
1 l vandens,
5 cm konbu jūrlapio,
15 g džiovinto tuno drožlių,
3 šaukštų šviesios miso pastos,
1 šaukšto sakės,
2 šaukštų sojos padažo,
50 – 70 g japoniškų Udon makaronų,
5 – 6 pievagrybių,
gabaliuko tofu,
špinatų lapelių,
svogūno laiškų.
Konbu paverdame kol suminkštės. Suberiam tuno drožles
ir po 10 – 15 sekundžių nukeliam puodą nuo ugnies. Nukošiam. Turim dashi
sultinį.
Atskirame indelyje išmaišome miso pastą su keliais
šaukštais sultinio.
Į sultinį pilam sakę, sojos padažą ir ištirpintą
miso pastą.
Dubenėliuose išdėliojam virtus makaronus, pjaustytus
pievagrybius, tofu gabaliukus, špinatų lapelius ir pabarstome svogūno laiškais.
Užpilame sultiniu.
Skanaus ir pusryčiams sriuba!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą