2013 m. kovo 10 d., sekmadienis

Miso sriuba


Tekančios saulės šalyje buvau, Vilniuje virti miso sriubą mokiausi, lauktuvių iš Japonijos gavau. Beliko tik namuose išsivirti miso sriubos J.

Miso – tradicinė japoniška sriuba, verdama iš sultinio – dashi, ir fermentuotos sojų pupelių pastos – miso. Dashi sultiniui naudomi jūrlapiai konbu ir džiovintos tuno drožlės. Kiti sriubos ingredientai priklauso nuo metų laiko, vietinių produktų. Šią sriubą japonai valgo net pusryčiams.

Sriubai reikės:
1 l vandens,
5 cm konbu jūrlapio,
15 g džiovinto tuno drožlių,
3 šaukštų šviesios miso pastos,
1 šaukšto sakės,
2 šaukštų sojos padažo,
50 – 70 g japoniškų Udon makaronų,
5 – 6 pievagrybių,
gabaliuko tofu,
špinatų lapelių,
svogūno laiškų.

Konbu paverdame kol suminkštės. Suberiam tuno drožles ir po 10 – 15 sekundžių nukeliam puodą nuo ugnies. Nukošiam. Turim dashi sultinį.

Atskirame indelyje išmaišome miso pastą su keliais šaukštais sultinio.

Į sultinį pilam sakę, sojos padažą ir ištirpintą miso pastą.

Dubenėliuose išdėliojam virtus makaronus, pjaustytus pievagrybius, tofu gabaliukus, špinatų lapelius ir pabarstome svogūno laiškais. Užpilame sultiniu.



Skanaus ir pusryčiams sriuba!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą