2013 m. kovo 21 d., ketvirtadienis

Varškės spurgos


Kadangi vėl atėjo, tiksliau niekaip neišeina, žiema, tenka gaminti šalto sezono varymui tinkamus desertus – spurgas. Tikiuosi, kad šį kartą suveiks J.

Žiema žiema bėk iš kiemo... Ir iš terasos... Ir iš dūšios...

Spurgoms reikės (apie 30 vnt.):
360 g riebesnės varškės,
2 kiaušinių,
80 g cukraus,
220 g miltų,
6 g sodos,
10 g acto,
šlakelio natūralios vanilės ekstrakto,
žiupsnelio druskos,
aliejaus virimui.

Kiaušinius išplakame su cukrumi, druska, vanilės ekstraktu. Dedame varškę ir vėl plakame.

Sodą nugesiname actu ir pilame į tešlą. Gerai išmaišome.

Suberiam miltus. Tešla gaunasi sunkiai maišoma, tačiau reikia išmaišyti, kad neliktų sausų miltų. Pridengiame ir paliekame apie 20 min.

Puode įkaitiname aliejų. Pasiliekame kelis šaukštus aliejaus, kuriuo formuojant spurgas, vis pasitepame rankas. Verdame, vis pavartant, kol gražiai paruduoja. Sudedam į popierinėmis servetėlėmis išklotą lėkštę.

Prieš ragavimą pabarstome cukraus pudra.


Skanaus ir, tikiuosi, suveiks!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą