Kadangi vėl atėjo, tiksliau niekaip neišeina, žiema,
tenka gaminti šalto sezono varymui tinkamus desertus – spurgas. Tikiuosi, kad
šį kartą suveiks J.
Žiema žiema bėk iš kiemo... Ir iš terasos... Ir iš
dūšios...
Spurgoms reikės (apie 30 vnt.):
360 g riebesnės varškės,
2 kiaušinių,
80 g cukraus,
220 g miltų,
6 g sodos,
10 g acto,
šlakelio natūralios vanilės ekstrakto,
žiupsnelio druskos,
aliejaus virimui.
Kiaušinius išplakame su cukrumi, druska, vanilės
ekstraktu. Dedame varškę ir vėl plakame.
Sodą nugesiname actu ir pilame į tešlą. Gerai
išmaišome.
Suberiam miltus. Tešla gaunasi sunkiai maišoma,
tačiau reikia išmaišyti, kad neliktų sausų miltų. Pridengiame ir paliekame apie
20 min.
Puode įkaitiname aliejų. Pasiliekame kelis šaukštus
aliejaus, kuriuo formuojant spurgas, vis pasitepame rankas. Verdame, vis
pavartant, kol gražiai paruduoja. Sudedam į popierinėmis servetėlėmis išklotą
lėkštę.
Prieš ragavimą pabarstome cukraus pudra.
Skanaus ir, tikiuosi, suveiks!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą