2013 m. balandžio 14 d., sekmadienis

Desertinis varškės sūris


Visi geri dalykai – baigiasi. Žiema taip pat J. Bet visi geri dalykai – kartojasi. Pavasaris – taip pat J. O šį desertinį sūrį galima kartoti ir kartoti.

Repetítio est mater studiórum. Kartojimas – mokslų motina.

Sūriui reikės:
1 kg kreminės varškės,
1 indelio saldaus kondensuoto pieno,
100 g želatinos grūdelių,
2 šaukštelių vanilinio cukraus,
citrinos sulčių,
2 pakelių želė.

Pagaminame želė iš pakelių, tik sumažiname vandens kiekį iki 370 – 400 ml. Galima želė pasigaminti ir iš naminės uogienės ar kompoto J. Sustingusią želė supjaustome mažais gabaliukais.

Želatiną išbrinkiname ir maišant kaitiname iki ištirps. Atvėsiname.

Varškę išsukam su kondensuotu pienu ir vaniliniu cukrumi. Įspaudžiame citrinos sulčių. Supilam atvėsintą želatiną. Išmaišome. Suberiam gabaliukais supjaustytą želė.

Sukrečiam masę į norimą formą ir dedam į šaldytuvą.



Skanaus ir pakartojam!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą