2013 m. balandžio 25 d., ketvirtadienis

Lietiniai su įdaru


Jau kurį laiką, jeigu tik savaitgalio rytą pabundame savo namuose, kepam lietinius. Pirmo blyno nebelieka vos spėjus į keptuvę įpilti antrąjį J. Tad dabar lietinius kepu iš dvigubos normos. Tuomet lieka ir sekmadienio pusryčiams. Niekas nenueina veltui.

Teigiama, kuo labiau pasaulis skursta – tuo daugiau išmeta maisto. Ir nors vaikystėje nebadavau, tačiau požiūris į maistą visada, kaip sakau, buvo teisingas. Tad ir dabar stengiuosi neišmesti maisto, į parduotuvę einu su sąrašu, planuoju, ką valgysim, vakarienei dažnai valgome, tai kas liko nuo pietų.

Lietiniais su įdaru reikės:
lietinių,
morkų,
cukinijų,
pievagrybių,
tarkuoto kietojo sūrio,
maltų juodųjų pipirų,
druskos,
gabaliuko sviesto.

Daržoves ir grybus susmulkinam ir pakepinam svieste. Pabarstome pipirais ir druska.

Lietinį lenkiam per pusę ir dar kartą per pusę. Pražiodom vieną dalį ir įdedam įdaro, pabarstome sūriu.

Lengvai apkepam iš abiejų pusių, kol lietinio paviršius gražiai pagels.

Skanaujam su grietine ir saulėgrąžų daigais.


Skanaus ir neišmeskime!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą