2013 m. birželio 30 d., sekmadienis

Keksiukai su rabarbarais ir baltu šokoladu


Karščiams šiek tiek pasitraukus, galima jungti orkaitę ir sudoroti paskutinius rabarbarų stiebus. Kažkaip greitai šiemet ateina ir praeina sodo ir daržo gėrybių sezonai: žiūrėk baigėsi rabarbarai, braškių dar neatsivalgėm, o jau trešnės kėkštus vilioja.

Sezoninės uogos ir vaisiai - geriausias ir skaniausias vitaminų užtaisas, tad neabejotinai privalome juo pasikrauti sezono metu, kuomet viskas šviežia.

Keksiukams reikės (apie 12 – 15 vnt.):
230 g miltų,
130 g cukraus,
120 ml pieno,
150 g natūralaus jogurto,
2 šaukštelių kepimo miltelių,
2 kiaušinių,
40 g sviesto,
250 g nuvalytų rabarbarų stiebų,
100 g baltojo šokolado lašų,
30 g migdolų riekelių,
šlakelio natūralaus vanilės ekstrakto,
žiupsnelio druskos.

Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir druska.

Kiaušinius išsukame su cukrumi, vanilės ekstraktu. Pilam pieną, jogurtą ir išlydytą atvėsintą sviestą. Gerai išmaišome.

Į skystą masę beriam miltus, smulkintus rabarbarų stiebus ir baltojo šokolado lašus. Išmaišome iki vientisos masės.

Tešlą supilstome į kepimo formeles. Keksiukų viršų pabarstome migdolų riekelėmis.

Kepame 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 35 – 40 min.


Skanaus ir užsitaisykime!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą