Karščiams šiek tiek pasitraukus, galima jungti
orkaitę ir sudoroti paskutinius rabarbarų stiebus. Kažkaip greitai šiemet
ateina ir praeina sodo ir daržo gėrybių sezonai: žiūrėk baigėsi rabarbarai,
braškių dar neatsivalgėm, o jau trešnės kėkštus vilioja.
Sezoninės uogos ir vaisiai - geriausias ir skaniausias
vitaminų užtaisas, tad neabejotinai privalome juo pasikrauti sezono metu,
kuomet viskas šviežia.
Keksiukams reikės (apie 12 – 15 vnt.):
230 g miltų,
130 g cukraus,
120 ml pieno,
150 g natūralaus jogurto,
2 šaukštelių kepimo miltelių,
2 kiaušinių,
40 g sviesto,
250 g nuvalytų rabarbarų stiebų,
100 g baltojo šokolado lašų,
30 g migdolų riekelių,
šlakelio natūralaus vanilės ekstrakto,
žiupsnelio druskos.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir druska.
Kiaušinius išsukame su cukrumi, vanilės ekstraktu.
Pilam pieną, jogurtą ir išlydytą atvėsintą sviestą. Gerai išmaišome.
Į skystą masę beriam miltus, smulkintus rabarbarų
stiebus ir baltojo šokolado lašus. Išmaišome iki vientisos masės.
Tešlą supilstome į kepimo formeles. Keksiukų viršų
pabarstome migdolų riekelėmis.
Kepame 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 35 – 40 min.
Skanaus ir užsitaisykime!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą