2014 m. sausio 27 d., pirmadienis

Šokoladinis vyniotinis


Kartais kepi kelias savaites iš eilės tuos pačius pyragus, o taip ir nepavyksta jų nufotografuoti dėl įvairių priežasčių: tai oras apniukęs, tai greitai suvalgomas, tai reikia neštis į svečius, o ten kartais pavėluoji išsitraukti aparatą J.

Žodis „fotografija“ kilęs iš graikų kalbos – „phos“ reiškia „šviesa“, „graphis“ – „teptukas“. Kartu šie žodžiai reiškia „piešimas šviesa“.

Vyniotiniui reikės:
180 g juodojo šokolado,
6 kiaušinių,
150 g cukraus,
0,5 šaukštelio vyno akmens miltelių,
400 g maskarponės sūrio,
5 – 6 šaukštų riešutinio kremo (Nutellos ar pan.),
2 – 3 šaukštų juodojo romo.

Garų vonelėje ištirpiname šokoladą ir paliekame atvėsti.

Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų.

Trynius išsukame su cukrumi iki purios masės. Supilam tirpintą šokoladą ir gerai išmaišome.

Baltymus ir vyno akmens miltelius išplakame iki standžių putų ir atsargiai įmaišome į masę.

Skardą ištiesiame kepimo popieriumi ir supilam masę. Išlyginam paviršių ir pašauname į iki 180 °C įkaitintą orkaitę 20 min. Iškepusį uždengiame drėgnu rankšluostėliu ir paliekame gerai atvėsti.

Pasigaminame kremą: maskarponės sūrį, riešutinį kremą ir romą išsukam iki vientisos masės ir statom 15 – 20 min. į šaldytuvą.

Atvėsusį biskvitą apverčiam ant drėgno rankšluostėlio ir atsargiai nuimam popierių. Paviršių užtepam kremu ir susukam į volelį. Likusiu kremu aptepam viršų ir šonus. Puošiam.

Laikome šaltai.


Skanaus ir pieškim šviesa!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą