2014 m. sausio 5 d., sekmadienis

Troškinti kalmarai su cukinija


Tarybiniais laikais teko ragauti kalmarų. Berods marinuotų. Skonio neprisimenu, bet puikiai išliko „kažko iš gumos“ pojūtis. Nuo to laiko manęs šis produktas visiškai neviliojo. Bet daug kas keičiasi.

Kalmarai vieni greičiausių plaukikų pasaulyje, nors ir plaukia atbuli. Jų kraujas mėlynos spalvos.

Patiekalui reikės:
5 – 6 šaldytų kalmarų filė,
5 – 6 ančiuvių filė,
2 skiltelių česnako,
0,5 stiklinės baltojo vyno,
aliejaus kepimui,
maltų juodųjų pipirų,
cukinijos,
druskos.

Kalmarus atitirpiname, nuplauname, nusausinam ir supjaustome norimo dydžio gabaliukais. Tik dėl grožio įpjauname J.

Keptuvėje įkaitinam aliejų. Suberiam susmulkintą 1 skiltelę česnako. Sudedam smulkintus ančiuvius. Kai viskas šiek tiek apkepa, o ančiuviai beveik išsileidžia, į keptuvę suguldome kalmarus. Ant nedidelės ugnies kepam apie 5 – 7 min.

Supilam baltą vyną ir uždengus troškiname apie 10 min. Pabarstome druska ir pipirais.

Kitoje keptuvėje pakepinam smulkintą česnaką. Suberiam cukinijas. Kepam iki suminkštės.


Skanaus ir daug kas keičiasi!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą