Metas arbatai. Su dar vaikystėje pamėgtais grietiniečiais. Tik šį kartą su apelsinine gaidele ;)
Britai kasdien
išgeria 165 mln. arbatos puodelių. 98 proc. britų arbatą geria su pienu, tačiau
tik 30 proc. į arbatą dedasi cukraus.
Grietiniečiams reikės (apie 20 – 22 vnt.):
100 g sviesto,
80 g cukraus,
1 kiaušinio,
120 g grietinės,
350 g miltų,
1,5 šaukštelio kepimo miltelių,
žiupsnelio druskos.
Įdarui:
100 g varškės,
40 g cukraus,
30 g miltų,
1 kiaušinio,
1 apelsino nutarkuotos žievelės.
Pasiruošiam įdarą - sumaišome visus jam skirtus
produktus.
Minkštą sviestą išsukame su cukrumi, įmušame lengvai
išplaktą kiaušinį, sudedame grietinę. Viską gerai išmaišome.
Atsidedame apie 30 g miltų, kurių prireiks kočiojant
tešlą. Likusius sumaišome su kepimo milteliais ir beriam į skystą masę.
Išmaišome ir lengvai paminkome. Tešlą iškočiojame apie 0,5 cm storio ir
išspaudžiame 10 – 15 cm skersmens paplotėlius.
Ant vienos paplotėlio pusės dedame įdaro ir
užlenkiam kita puse. Neužspaudžiam!
Pyragėlių viršų patepame plaktu kiaušiniu ir
pašauname į iki 200 °C įkaitintą orkaitę 20 - 25 min.
Skanaus ir arbatos metas!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą