2014 m. kovo 30 d., sekmadienis

Apelsininiai grietiniečiai


Metas arbatai. Su dar vaikystėje pamėgtais grietiniečiais. Tik šį kartą su apelsinine gaidele ;)

Britai kasdien išgeria 165 mln. arbatos puodelių. 98 proc. britų arbatą geria su pienu, tačiau tik 30 proc. į arbatą dedasi cukraus.

Grietiniečiams reikės (apie 20 – 22 vnt.):
100 g sviesto,
80 g cukraus,
1 kiaušinio,
120 g grietinės,
350 g miltų,
1,5 šaukštelio kepimo miltelių,
žiupsnelio druskos.
Įdarui:
100 g varškės,
40 g cukraus,
30 g miltų,
1 kiaušinio,
1 apelsino nutarkuotos žievelės.

Pasiruošiam įdarą - sumaišome visus jam skirtus produktus.

Minkštą sviestą išsukame su cukrumi, įmušame lengvai išplaktą kiaušinį, sudedame grietinę. Viską gerai išmaišome.

Atsidedame apie 30 g miltų, kurių prireiks kočiojant tešlą. Likusius sumaišome su kepimo milteliais ir beriam į skystą masę. Išmaišome ir lengvai paminkome. Tešlą iškočiojame apie 0,5 cm storio ir išspaudžiame 10 – 15 cm skersmens paplotėlius.

Ant vienos paplotėlio pusės dedame įdaro ir užlenkiam kita puse. Neužspaudžiam!

Pyragėlių viršų patepame plaktu kiaušiniu ir pašauname į iki 200 °C įkaitintą orkaitę 20 - 25 min.


Skanaus ir arbatos metas!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą