2014 m. kovo 20 d., ketvirtadienis

Bemielė pica


Šiandien buvau pavaišinta „pica“, kurią kepa vienoje Vilniaus mokykloje. Ji atrodė taip: ilgas paplotėlis, užteptas pomidorų padažu ir pabarstyta sūriu... Viskas pašildyta mikrobangų krosnelėje...

Ar žinote, ką pasaulio vaikai valgo mokyklose? Pranzūcijoje maistas yra religija, tad gana daug dėmesio skiriama vaikų mitybai. Moksleivio pietus gali sudaryti: kepta vištiena su šparaginėmis pupelėmis, sūrio ar ryžių pudingas, desertui – mandarinas. JAV mokyklose vaikai dažnai lekia į greito maisto užkandines, kur karaliauja mėsainiai ir gazuoti gėrimai. Norvegijoje vaikams pietus įdeda tėvai ir tai dažniausiai būna sumuštiniai, jogurtas ar vaisiai.

Picai reikės:
150 - 160 g miltų,
35 ml vandens,
60 ml natūralaus jogurto,
25 ml alyvuogių aliejaus,
1 šaukštelio cukraus,
½ šaukštelio kepimo miltelių,
įvairių džiovintų žolelių,
druskos,
įdarui renkamės mėgstamus produktus.

Šiltame vandenyje ištirpiname cukrų ir druską. Suberiame žoleles, pilame jogurtą ir aliejų. Išmaišome.

Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir po truputėlį beriame į tešlą. Užminkome minkštą, prie rankų nelimpančią tešlą. Pridengiam ir paliekame kambario temperatūroje apie 10 min.

Tuo metu pasiruošiame produktus, kuriuos dėsime ant picos viršaus.

Ant kepimo skardos suformuojame norimos formos picos pagrindą. Patepame jį pomidorų padažu, pabarstome tarkuotu sūriu, sudėliojame kumpio ar dešros riekeles, alyvuoges ar agurkėlius. Ant viršaus padėliojame plėšytos mocarelos gabaliukų.

Pašauname į iki 200 °C įkaitintą orkaitę 20 – 30 min.


Skanaus ir ką valgo jūsų vaikai!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą