Šiandien buvau pavaišinta „pica“, kurią kepa vienoje
Vilniaus mokykloje. Ji atrodė taip: ilgas paplotėlis, užteptas pomidorų padažu
ir pabarstyta sūriu... Viskas pašildyta mikrobangų krosnelėje...
Ar
žinote, ką pasaulio vaikai valgo mokyklose? Pranzūcijoje maistas yra religija,
tad gana daug dėmesio skiriama vaikų mitybai. Moksleivio pietus gali sudaryti:
kepta vištiena su šparaginėmis pupelėmis, sūrio ar ryžių pudingas, desertui –
mandarinas. JAV mokyklose vaikai dažnai lekia į greito maisto užkandines, kur
karaliauja mėsainiai ir gazuoti gėrimai. Norvegijoje vaikams pietus įdeda tėvai
ir tai dažniausiai būna sumuštiniai, jogurtas ar vaisiai.
Picai reikės:
150 - 160 g miltų,
35 ml vandens,
60 ml natūralaus jogurto,
25 ml alyvuogių aliejaus,
1 šaukštelio cukraus,
½ šaukštelio kepimo miltelių,
įvairių džiovintų žolelių,
druskos,
įdarui renkamės mėgstamus
produktus.
Šiltame vandenyje ištirpiname
cukrų ir druską. Suberiame žoleles, pilame jogurtą ir aliejų. Išmaišome.
Miltus sumaišome su kepimo
milteliais ir po truputėlį beriame į tešlą. Užminkome minkštą, prie rankų
nelimpančią tešlą. Pridengiam ir paliekame kambario temperatūroje apie 10 min.
Tuo metu pasiruošiame produktus,
kuriuos dėsime ant picos viršaus.
Ant kepimo skardos suformuojame
norimos formos picos pagrindą. Patepame jį pomidorų padažu, pabarstome tarkuotu
sūriu, sudėliojame kumpio ar dešros riekeles, alyvuoges ar agurkėlius. Ant
viršaus padėliojame plėšytos mocarelos gabaliukų.
Pašauname į iki 200 °C įkaitintą orkaitę 20 – 30 min.
Skanaus ir ką valgo jūsų vaikai!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą