2015 m. birželio 26 d., penktadienis

Indiška duona – naan


Labai patiko šį paprastutė duonelė. Puikiai tiko prie salotų, užtepėlių ir dar liko be nieko pakramsnoti.

Indiška duona naan kepama Afganistane, Irane, Nepale, Pakistane ir kituose regionuose.

Duonai reikės (10 – 12 vnt.):
170 – 180 g miltų,
120 - 130 ml vandens,
1/2 šauštelio sausų mielių,
1 šaukštelio cukraus,
2 šaukštų pieno,
1 kiaušinio,
druskos.

Mieles sumaišome su cukrumi ir užpilame šiltu vandeniu. Paliekame keletui minučių, kol pradės veikti.

Supilame pieną, įmušame kiaušinį, beriame druską ir išmaišome.

Dalimis beriame miltus ir užminkome tešlą, kurią pridengiame ir paliekame gerai valandai, kol padvigubės.

Praėjus laikui tešlą lengvai paminkome ir padaliname į 10 – 12 vienodų gabaliukų, iš kiekvieno jų iškočiojame ploną blynelį.

Kepame sausoje keptuvėje po kelias minutes iš abiejų pusių.

Iškeptus laikome šiltai.


Skanaus ir pakramsnokime!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą