2015 m. birželio 30 d., antradienis

Špinatų užkandukai


Priaugino mama šiemet špinatų. Jau net kelis derlius nuėmėm ir žiemai į šaldymo kamerą įmetėm.

Prancūzų patarlė sako, kad špinatai yra organizmo šluota.

Užkandžiams reikės:
bemielės sluoksniuotos tešlos,
špinatų lapelių,
džiovintų pomidorų aliejuje,
tarkuoto sūrio,
sūrio su mėlynuoju pelėsiu,
kiaušinio.

Prieš gaminimą sluoksniuotą tešlą paliekame kambario temperatūroje, kad atšiltų ir galima būtų lengvai pakočioti.

Ant tešlos suguldome špinatus, pabarstome tarkuotu sūriu, išdėliojame smulkintus pomidorus ir pelėsinį sūrį.

Tešlos kraštą patepame lengvai plaktu kiaušiniu ir viską susukame į vyniotinį, kurį supjaustome 2 – 3 cm ritinėliais.

Kepinius sustatome į kepimo popieriumi ištiestą skardą ir viršų aptepame kiaušiniu.


Kepame 180 °C temperatūroje, kol gražiai paruduos.


Skanaus ir šluokime!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą