2017 m. liepos 15 d., šeštadienis

Sausainiai su kmynais


Tokie labai tinkami įsimesti kelionėms, ilgesniems pasivaikščiojimams ir pan. Ir saldūs, ir su kmynais, ir puikiai išlaiko formą.

Sausainiams reikės:
340 g miltų,
230 g sviesto,
80 g cukraus,
1 kiaušinio,
1/8 šaukštelio vyno akmens*,
1/10 šaukštelio sodos,
1 šaukšto kmynų sėklų,
žiupsnelio druskos.
* vyno akmenį ir sodą galima keisti į 1/2 šaukštelio kepimo miltelių.

Dubenyje sumaišome miltus, cukrų, vyno akmenį, sodą ir druską.

Sudedame gabaliukais pjaustytą šaltą sviestą ir pirštais triname iki gausime drėgnus trupinius.

Suberiame kmynus, įmušame kiaušinį ir suminkome tešlą, kurią dedame į šaldytuvą 10 – 15 min.

Atvėsintą tešlą kočiojame iki 0,75 – 1 cm storio. Išspaudžiame apvalius sausainius.

Kepame iki 180 0C įkaitintoje orkaitėje apie 12- 15 min. Atvėsiname ant grotelių.


Skanaus ir keliaukime!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą