2019 m. sausio 29 d., antradienis

Imbieriniai sausainiai


Kepti šventėms ir toliau kepami bet kokiam sausio susibėgimui. Greitai paruošiami, skanūs ką tik iškepti, ir po kelių dienų.

Sausainiams reikės (apie 40 vnt.):
200 g sviesto,
170 g cukraus,
1 kiaušinio,
100 g medaus,
300 g miltų,
1,5 šaukštelio kepimo miltelių,
2 šaukštelių malto imbiero,
1 šaukštelio cinamono,
¼ šaukštelio malto muskato,
¼ šaukštelio maltų gvazdikėlių,
¼ šaukštelio maltų kvapiųjų pipirų,
druskos,
3 – 4 šaukštų rudojo cukraus (apvoliojimui).

Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi ir kiaušiniu. Supilame medų. Jeigu jis sukietėjęs šiek tiek pašildome. Viską gerai išmaišome.

Atskirame dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius, druską ir visus prieskonius.

Suberiame mišinį į skystą masę ir maišome iki neliks sausų miltų. Paruoštą masę suvyniojame į maistinę plėvelę ir laikome šaldytuve per naktį arba ir ilgiau.

Iš tešlos formuojame vienodo dydžio kamuoliukus, kuriuos apvoliojame rudame cukruje ir išdėliojame skardoje, kurioje įtiestas kepimo popierius. Tarp kamuoliukų paliekame apie – 4 - 5 cm tarpus.

Kepame 180 0C įkaitintoje orkaitėje apie 12 – 15 min., kol sausainiai suplokštės, o jų paviršius sutrūkinės. Atvėsiname skardoje, nes sausainiai bus labai minkšti. Vėliau sukietės.


Skanaus ir vėl kepame!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą