O gal baronkos? Nes tik tokį pavadinimą žinojome nuo
vaikystės – buvo didelės ir mažos baronkos. Riestainiais ar beigeliais tikrai
nevadinome.
Baronkoms reikės (8-10 vnt.):
300 ml šilto vandens,
500 g miltų,
2 šaukštų cukraus,
7 g sausų mielų,
1 šaukšto alyvuogių aliejaus,
1,5 šaukštelio druskos,
1 kiaušinio,
įvairių sėklų.
Šiltą vandenį sumaišome
su cukrumi ir mielėmis. Paliekame keletui minučių. Tuomet supilame aliejų ir
beriame miltus, sumaišytus su druska. Tešlą minkome apie 10 min. iki taps
elastinga ir blizgi. Pridengiame rankšluosčiu ir paliekame gerai valandai
šiltai.
Iš pakilusios tešlos
formuojame baronkas. Skylę darome gana plačią, nes kepant ji dar trauksis.
Suformuotus kepinius uždengiame
ir paliekame šiltai 30-40 min.
Užviriname didelį puodą
vandens ir į jį leidžiame po kelias baronkas. Jas apverdame iš abiejų pusių po
kelias minutes. Apvirtas nuvarviname ir dedame į kepimo popieriumi ištiestą
skardą.
Paviršių patepame lengvai
plaktu kiaušiniu ir apibarstome įvairiomis sėklomis.
Kepame iki 220 0C
temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 15 – 20 min., kol gražiai parus.
Atvėsiname ant grotelių.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą