2019 m. rugpjūčio 9 d., penktadienis

Beigeliai arba baronkos


O gal baronkos? Nes tik tokį pavadinimą žinojome nuo vaikystės – buvo didelės ir mažos baronkos. Riestainiais ar beigeliais tikrai nevadinome.

Baronkoms reikės (8-10 vnt.):
300 ml šilto vandens,
500 g miltų,
2 šaukštų cukraus,
7 g sausų mielų,
1 šaukšto alyvuogių aliejaus,
1,5 šaukštelio druskos,
1 kiaušinio,
įvairių sėklų.

Šiltą vandenį sumaišome su cukrumi ir mielėmis. Paliekame keletui minučių. Tuomet supilame aliejų ir beriame miltus, sumaišytus su druska. Tešlą minkome apie 10 min. iki taps elastinga ir blizgi. Pridengiame rankšluosčiu ir paliekame gerai valandai šiltai.

Iš pakilusios tešlos formuojame baronkas. Skylę darome gana plačią, nes kepant ji dar trauksis.

Suformuotus kepinius uždengiame ir paliekame šiltai 30-40 min.

Užviriname didelį puodą vandens ir į jį leidžiame po kelias baronkas. Jas apverdame iš abiejų pusių po kelias minutes. Apvirtas nuvarviname ir dedame į kepimo popieriumi ištiestą skardą.

Paviršių patepame lengvai plaktu kiaušiniu ir apibarstome įvairiomis sėklomis.

Kepame iki 220 0C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 15 – 20 min., kol gražiai parus.

Atvėsiname ant grotelių.


Skanaus ir kam baronkos!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą