2024 m. sausio 12 d., penktadienis

Apelsininis keksas

Po žiemos švenčių namuose visada daug citrusų. Tad šį kartą D. Lebovitz receptas iš labai skanios jo knygos „Mano Paryžiaus virtuvė“.

Keksui reikės:

3 apelsinų žievelių,

170 g cukraus,

90 g sviesto,

3 kiaušinių,

120 g grietinės,

230 g miltų,

1 šaukštelio kepimo miltelių,

druskos.

 

Nuo apelsinų skustuku nupjauname žieveles, nes jų mums ir reikės.

Į maisto smulkintuvą beriame cukrų ir dedame žieveles. Smulkiname iki cukrus bus šlapias ir oranžinis.

Sumaišome miltus, kepimo miltelius, apelsininį cukrų, druską. Į mišinį supilame išlydytą sviestą.

Kitame dubenyje išplakame kiaušinius su grietine ir supilame į miltų mišinį. Viską gerai išmaišome, bet nepermaišome.

Tešlą pilame į kepimo popieriumi ištiestą skardą ir kepame iki 180 0C įkaitintoje orkaitėje apie 50 min. Tikriname mediniu iešmuku.

Iškeptą ir atvėsintą keksą galime aplieti šokoladu ir pabarstyti apelsinų cukatais.



Skanaus ir lai kvepia apelsinais!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą