2024 m. sausio 8 d., pirmadienis

Fetos sūrio sausainiai su pistacijomis

Gruodį sulaukėm vos 2,5 val. saulės. Tad joks šaltis nebaisus, kad tik už lango būtų saulėta. O sausainiai kepti gruodžio viduryje dovanoms draugams ir artimiesiems.

Sausainiams reikės:

100 – 120 g pistacijų,

150 g sviesto,

120 g fetos sūrio,

2 šaukštų cukraus,

1 apelsino nutarkuota žievelė,

230 g miltų,

100 g manų kruopų,

šlakelio pieno.

 

Kambario temperatūros sviestą išsukame su fetos sūriu, cukrumi ir apelsino žievele.

Miltus sumaišome su manų kruopomis ir dalimis įmaišome į sviesto ir sūrio masę.

Pilame šlakelį pieno.

Išlukštentas ir lengvai pasmulkintas pistacijas įmaišome į tešlą.

Iš tešlos formuojame 2 ritinius, kuriuos vyniojame į maistinę plėvelę ir laikome šaldytuve per naktį.

Ritinius supjaustome apie 0,5 cm storio riekelėmis ir sudedame į kepimo popieriumi išklotą skardą.

Kepame iki 180 0C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min., arba kol sausainio krašteliai lengvai paruduoja. Atvėsiname skardoje.



Skanaus ir šalta!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą