2012 m. vasario 9 d., ketvirtadienis

Perteptų vaflių pyragas


Tai turbūt klasika iš vaikystės desertų sąrašo. Nors tuomet vaflius tepdavome uogiene ar džemu, o šiais laikais „kremų“ pasirinkimas didesnis :).

Ką atsimenate iš vaikystės desertų? Tinginys, sausainių ir varškės tortas su kakava, gogel mogel, skruzdėlynas, žagarėliai, spurgos, kepti obuoliai, pertepti vafliai... Kiek nedaug tada reikėjo :).

Pyragui reikės:
vaflių lakštų,
1 skardinės Rududu,
2 – 3 šaukštų maskarponės sūrio,
50 g sviesto,
1 – 2 šaukštų juodojo romo,
saujos migdolų plokštelių.

Išsukam pašildytą Rududu, kambario temperatūros sviestą, maskarponės sūrį ir romą. Sutepam vaflius. Kremo šiek tiek pasiliekam, jeigu planuojam užtepti viršų ir šonus. Pyragą ir kremo likučius dedam į šaldytuvą. Po gerų 2 val. traukiam pyragą ir užtepam viršų ir šonus.

Lengvai pakepinam migdolų plokšteles, kuriomos puošiam desertą.


Skanaus ir tiek nedaug mums reikia!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą