Džiaugiuosi, kad ir Lietuvoje jau galima rasti nesūdytų pistacijų ir kakavos pupelių. Tiek riešutus, tiek pupeles galima krimsti ir vienus, bet puikiai tinka naudoti ir įvairiuose desertuose.
Irane pistacijos vadinamos “besijuokiančiais riešutais” ir su jomis siejama daug įdomių prietarų. Pavyzdžiui, manoma, kad keletas riešutėlių, padėtų brangioje vazelėje ir matomoje vietoje, atneš turtus, o dvi pistacijos, susuktos raudoname šilke ir saugiai padėtos, išsaugos poros meilę. O vasario 26 - ąją švenčiama Pasaulinė pistacijų diena.
Pyragui reikės:
270 g miltų,
2 šaukštelių kepimo miltelių,
420 g grietinėlės,
3 kiaušinių,
170 g cukraus
1 – 2 šaukštų natūralaus vanilės ekstrakto,
2 saujų kakavos pupelių,
1 saujos nesūdytų pistacijų,
gabaliuko sviesto,
1 – 2 šaukštų džiūvėsėlių,
žiupsnelio druskos.
Grietinėlę išplakam iki labai švelnių putų ir į ją supilam šakute išmaišytus kiaušinius. Plakame ir po truputėlį pilam cukrų ir natūralų vanilės ekstraktą.
Sumaišome miltus su kepimo milteliais ir druska bei atsargiai įmaišome į grietinėlės plakinį. Baigiant maišyti beriam riešutus ir pupeles.
Kepimo formą ištepame sviestu ir pabarstome džiūvėsėliai. Krečiam tešlą. Pašauname į iki 180 °C įkaitintą orkaitę 40 min.
Skanaus ir laukiam pistacijų dienos!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą