2012 m. vasario 19 d., sekmadienis

Blynai, kurie norėjo būti keksiukais


Jeigu atsibodo kiekvieną sekmadienį stovėti prie keptuvės, toks blynų variantas tikras išsigelbėjimas. O ir Užgavėnės artėja :).

Per Užgavėnes leidžiama paskutinį kartą gausiai ir riebiai pavalgyti, nes kitą dieną jau prasideda Gavėnia. Anksčiau buvo paprotys sekmadienį prieš Užgavėnes triskart valgyti mėsos, pirmadienį – šešiskart, o antradienį, per Užgavėnes – net 12 kartų, kad „per visus metus būtum riebus, sotus ir sveikas“.

Blynams reikės (12 vnt.):
250 g miltų,
2 kiaušinių,
1 puodelio pieno,
1 šaukštelio kepimo miltelių,
70 g sviesto,
1 – 2 šaukštų cukraus,
žiupsnelio druskos.

Į iki 180 °C įkaitintą orkaitę pašauname tuščią keksiukų formą.

Sumaišome miltus, kepimo miltelius ir druską.

Kiaušinių trynius išsukam su cukrumi, o baltymus išplakame iki standžių putų.

Išlydome ir atvėsiname sviestą, kurį sumaišome su pienu ir pilam į trynių masę. Beriam miltus ir viską gerai išmaišome. Atsargiai sudedam baltymus ir lėtai maišome iki vientisos masės.

Traukiame karštą keksiukų formą iš orkaitės. Į kiekvieną duobutę metam po gabaliuką sviesto ir konditeriniu teptuku gerai ištepam formeles. Supilstome paruoštą tešlą ir pašauname formą atgal į orkaitę 30 – 35 min.


Skanaus ir, o kuo nori būti tu?

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą