Vegetarų labai mėgstamas patiekalas, nes avinžirniai - baltymų šaltinis. Mano variantas šiek tiek skiriasi nuo klasikinio, tačiau skoniu, manau, visiškai nenusileidžia :).
Falafeliai gaminami be tik iš avinžirnių, jiems puikiai tinka ir pupos. Formos, taip pat gali skirtis: rutuliukai, paplotėliai ir pan. Rytų šalyse dažniausiai pateikiami pitos kišenėje su įvairiais pagardais ir daržovėmis.
Falafeliams reikės:
170 – 200 g avinžirnių,
2 saujų daigintų ridikėlių,
1 kiaušinio,
1 šaukštelio kepimo miltelių,
pundelio žalumynų: petražolių, kalendros,
1 čili pipiro,
1 šaukštelio malto kmyninio kumino,
ant peilio galo maltos asafetidos,
žiupsnelio maltų juodųjų pipirų,
žiupsnelio druskos.
Avinžirnius užmerkiame iš vakaro.
Į virtuvinį smulkintuvą beriam visus nurodytus produktus, išskyrus kiaušinį, ir viską sukapojame iki vientisos masės. Mušam kiaušinį ir masę išmaišome. Drėgnomis rankomis formuojam paplotėlius. Kepam įkaitintame aliejuje arba ghee svieste.
Labai skanu pateikti su padažu: natūralus jogurtas, smulkinta kalendros šakelė, ant peilio galo garstyčių miltelių, žiupsnelis pipirų ir druskos.
Tiko ir bulvių košė :).
Skanaus ir tinka ne tik vegetarams!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą