Dažniausiai įvairius troškinius valgom su ryžiais, bulvėmis ar duonos riekele, bet ne ką prastesnis variantas - grikiai. Net labai neprastas, ypač mums žinomus grikius keičiant nekepintais :).
Nekepintos grikių kruopos šviesesnės ir švelnesnio skonio, negu mums įprastos kepintos. Jas labai mėgsta žaliavalgiai, nes šios kruopos puikiai tinka daiginimui.
Troškiniui reikės:
200 g nekepintų grikių,
2 – 3 morkų,
½ paprikos,
200 – 300 g moliūgo (jau be sėklų ir odos),
1 galvos brokolio,
2 – 3 šaukštelių ghee sviesto,
1 šaukštelio juodgrūdės,
1 šaukštelio garstyčių grūdelių,
ant peilio galo maltos asafetidos,
½ šaukštelio ciberžolės,
žiupsnelio maltų juodųjų pipirų,
žiupsnelio druskos.
Grikius išverdame atskirai.
Giliame puode įkaitiname ghee sviestą. Beriam juodgrūdę, garstyčias, asafetidą ir ciberžolę. Pakepinam iki pradės skleistis kvapai. Beriam kubeliais pjaustytą papriką, morkas. Po 5 – 7 min. beriam moliūgą ir dar po keletos minučių brokolio žiedynus. Jeigu reikia, pilam pusę stiklinės vandens.
Daržovėms išvirus beriam virtus grikius ir gerai išmaišome. Pasūdome ir papipirinam.
Skanu ragauti su natūraliu jogurtu.
Skanaus ir bandom!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą