2012 m. kovo 15 d., ketvirtadienis

Lježo vafliai


Kartais būna labai sunkių dienų, kurių nuotaikomis gyveni kelias savaites ir niekaip negali išsikapanoti... Gerai, kad bent šviečia saulė ir vafliai gaunasi labai skanūs :). Tuomet lengviau ir galvoti, kad viskas bus gerai...

Lježas – miestas Belgijos rytuose, prie Maso upės. Teko jame lankytis, nors vaflių, kurie yra - svarbiausias belgiškas desertas - nepamenu :). Išskiriamos 2 rūšys šių skanėstų: Briuselio ir Lježo. Abiejų tešla mielinė. Lježo vafliai - riebesni, saldesni, lipnesni dėl perlinio cukraus, kuris kepant karamelizuojasi vaflio paviršiuje. Briuselio ne tokie riebūs, storesni ir traškesni, aiškios stačiakampės formos.

Vafliams reikės (12 – 15 vaflių):
7 g sausų mielių,
1 šaukšto cukraus,
80 ml vandens,
400 g miltų,
130 g sviesto,
3 kiaušinių,
½ puodelio perlinio cukraus,
šlakelio vanilės ekstrakto,
žiupsnelio druskos.

Mieles sumaišome su cukrumi, užpilame šiltu vandeniu ir paliekame keletui minučių.

Į miltus beriam druską, mieles, tirpintą sviestą, mušam kiaušinius ir pilam vanilės ekstrakto. Gerai išmaišome ir paliekame kol tešla pakils.

Į pakilusią tešlą įmaišome perlinį cukrų.

Vaflius kepam įkaitintoje vaflinėje arba čirvinių blynų keptuvėje. Tiesiog dedam šaukštą tešlos į keptuvės vidurį ir uždengiame.


Skanaus ir viskas bus gerai!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą