Kartais būna labai sunkių dienų, kurių nuotaikomis gyveni kelias savaites ir niekaip negali išsikapanoti... Gerai, kad bent šviečia saulė ir vafliai gaunasi labai skanūs :). Tuomet lengviau ir galvoti, kad viskas bus gerai...
Lježas – miestas Belgijos rytuose, prie Maso upės. Teko jame lankytis, nors vaflių, kurie yra - svarbiausias belgiškas desertas - nepamenu :). Išskiriamos 2 rūšys šių skanėstų: Briuselio ir Lježo. Abiejų tešla mielinė. Lježo vafliai - riebesni, saldesni, lipnesni dėl perlinio cukraus, kuris kepant karamelizuojasi vaflio paviršiuje. Briuselio ne tokie riebūs, storesni ir traškesni, aiškios stačiakampės formos.
Vafliams reikės (12 – 15 vaflių):
7 g sausų mielių,
1 šaukšto cukraus,
80 ml vandens,
400 g miltų,
130 g sviesto,
3 kiaušinių,
½ puodelio perlinio cukraus,
šlakelio vanilės ekstrakto,
žiupsnelio druskos.
Mieles sumaišome su cukrumi, užpilame šiltu vandeniu ir paliekame keletui minučių.
Į miltus beriam druską, mieles, tirpintą sviestą, mušam kiaušinius ir pilam vanilės ekstrakto. Gerai išmaišome ir paliekame kol tešla pakils.
Į pakilusią tešlą įmaišome perlinį cukrų.
Vaflius kepam įkaitintoje vaflinėje arba čirvinių blynų keptuvėje. Tiesiog dedam šaukštą tešlos į keptuvės vidurį ir uždengiame.
Skanaus ir viskas bus gerai!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą