2012 m. kovo 21 d., trečiadienis

Varškės ledai


Ledų sezonas atidarytas – valio!!! Nors ledus galėčiau valgyti visus metus. Ypač naminius. Ypač šiuos :). Mintį ledus gaminti iš varškės pasigavau iš Lino Samėno virtuvės. Tik teko kai ką pakeisti žvilgtelėjus į šaldytuvo lentynas :).

Šerbetai buvo pirmieji lietuvių ledai. Juos gamindavo tirštus ir saldžius iš įvairiausių uogų ir vaisių sulčių, kurias virindavo su cukrumi ar medumi. Didikų virtuvėse šį desertą paskanindavo rytietiškais prieskoniais arba įpildavo taurių gėrimų. Pieninius ledus Lietuvoje išpopuliarino Bona Sforca.

Ledams reikės (apie 1 l):
4 kiaušinių trynių,
70 g cukraus,
300 ml pieno,
200 ml grietinėlės,
400 g pertrintos varškės,
šlakelio natūralios vanilės ekstrakto.

Kiaušinių trynius išplakame su cukrumi ir šlakeliu vanilės ekstrakto iki masė taps vienalytė.

Pieną sumaišome su grietinėle ir užviriname. Šiek tiek atvėsiname ir po truputėlį pilame į trynių masę.

Statome masę ant viryklės ir maišydami kaitiname iki sutirštės. Neužverdame.

Ledų masę atvėsiname kambario temperatūroje. Įmaišome varškę ir gerai išmaišome.

Pilam masę į ledų gaminimo mašiną ir maišom apie 30 min.


Skanaus ir pradedam sezoną!

2 komentarai:

  1. fantastiškas blogas, įdomūs receptai, stebiuosi, jog tik dabar suradau :) plačiau publikuokitės ir sėkmės virtuvėje!

    AtsakytiPanaikinti