2012 m. balandžio 21 d., šeštadienis

Citrininis kremas


Senokai šio kremo receptas dulkėjo “reikia išbandyti” lentynėlėje. Išaušo ta diena. Manau, kad kremas puikiai tiktų pyragams, bandelėms, įvairiems pertepimams, ir tikrai ten, kur norisi citrinos gaidelės.

Citrina – ne tik vitamino C šaltinis. Jos žievelėje, be eterinių aliejų, glūdi ir daugybė gydomųjų medžiagų, padedančių apsisaugoti nuo įvairių ligų, suteikiančių žvalumo kūnui ir sielai, stiprinančių imunitetą.

Kremui reikės:
2 didelių citrinų,
180 g cukraus,
70 g sviesto,
2 kiaušinių,

Citrinas nuplauname karštu vandeniu, žievelę gerai nutriname ir nusausiname.

Nutarkuojam žievelę ir išspaudžiam sultis. Pilam į puodą citrinų sultis, beriam žieveles ir cukrų, kubeliais pjaustytą sviestą ir pilam lengvai plaktus kiaušinius. Mišinį kaitinam ant vidutinės ugnies nuolat maišant, kol kremas pradeda tirštėti. Tai trunka apie 20 – 25 min. Skysčio užvirti nereikia.


Dar šiltą kremą supilam į stiklinius indelius ir statom į šaldytuvą.

Skanaus ir gera išbandyti!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą