Senokai šio
kremo receptas dulkėjo “reikia
išbandyti” lentynėlėje. Išaušo ta diena. Manau, kad kremas puikiai tiktų
pyragams, bandelėms, įvairiems pertepimams, ir tikrai ten, kur norisi citrinos
gaidelės.
Citrina – ne tik
vitamino C šaltinis. Jos
žievelėje, be eterinių aliejų, glūdi ir daugybė gydomųjų medžiagų, padedančių
apsisaugoti nuo įvairių ligų, suteikiančių žvalumo kūnui ir sielai,
stiprinančių imunitetą.
Kremui reikės:
2 didelių citrinų,
180 g cukraus,
70 g sviesto,
2 kiaušinių,
Citrinas nuplauname
karštu vandeniu, žievelę gerai nutriname ir nusausiname.
Nutarkuojam
žievelę ir išspaudžiam sultis. Pilam į puodą citrinų sultis, beriam žieveles ir
cukrų, kubeliais pjaustytą sviestą ir pilam lengvai plaktus kiaušinius. Mišinį kaitinam
ant vidutinės ugnies nuolat maišant, kol kremas pradeda tirštėti. Tai trunka
apie 20 – 25 min. Skysčio užvirti nereikia.
Dar šiltą kremą
supilam į stiklinius indelius ir statom į šaldytuvą.
Skanaus ir gera išbandyti!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą