Nors pagrindinis valgytojas
pareiškė, kad jis nemėgsta varškės apkepo, ypač vakarienei, tačiau man labai
patiko, nes kepinys labai purus ir lengvas. Skaniai valgėsi kitą rytą šiek tiek
pašildytas orkaitėje.
Galbūt romėnai buvo teisūs,
pareiškę: de gustinus non est disputandum – dėl skonio nesiginčijama. Galbūt
turėtume ieškoti skirtumų tarp savo ir kitų skonių ne kaip pagrindo
nesutarimams, bet kaip galimybių tarpasmeniniams atradimams.
Apkepui reikės:
500 – 550 g trintos varškės,
200 ml grietinėlės,
50 ml pieno,
4 šaukštų manų kruopų,
3 šaukštų maltų migdolų
miltų,
5 kiaušinių,
5 šaukštų cukraus,
1 gerai sunokusio banano,
šlakelio natūralios vanilės
ekstrakto.
Manų kruopas užpilame
grietinėle ir pienu. Paliekame išbrinkti.
Kiaušinių trynius išsukam su
cukrumi ir vanilės ekstraktu. Pilam išbrinkusias manų kruopas, beriam varškę,
migdolų miltus, pertrintą bananą. Viską gerai išsukame.
Iki standžių putų išplakame
baltymus ir labai atsargiai juos įmaišome į tešlą.
Kepimo formą ištiesiame kepimo
popieriumi ir pilam tešlą. Pašauname į iki 180 °C įkaitintą orkaitę 50 min. kol
paviršius gražiai paruduos.
Skanaus ir dėl skonio nesiginčijama!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą