2012 m. balandžio 24 d., antradienis

Purus varškės apkepas


Nors pagrindinis valgytojas pareiškė, kad jis nemėgsta varškės apkepo, ypač vakarienei, tačiau man labai patiko, nes kepinys labai purus ir lengvas. Skaniai valgėsi kitą rytą šiek tiek pašildytas orkaitėje.

Galbūt romėnai buvo teisūs, pareiškę: de gustinus non est disputandum – dėl skonio nesiginčijama. Galbūt turėtume ieškoti skirtumų tarp savo ir kitų skonių ne kaip pagrindo nesutarimams, bet kaip galimybių tarpasmeniniams atradimams.

Apkepui reikės:
500 – 550 g trintos varškės,
200 ml grietinėlės,
50 ml pieno,
4 šaukštų manų kruopų,
3 šaukštų maltų migdolų miltų,
5 kiaušinių,
5 šaukštų cukraus,
1 gerai sunokusio banano,
šlakelio natūralios vanilės ekstrakto.

Manų kruopas užpilame grietinėle ir pienu. Paliekame išbrinkti.

Kiaušinių trynius išsukam su cukrumi ir vanilės ekstraktu. Pilam išbrinkusias manų kruopas, beriam varškę, migdolų miltus, pertrintą bananą. Viską gerai išsukame.

Iki standžių putų išplakame baltymus ir labai atsargiai juos įmaišome į tešlą.

Kepimo formą ištiesiame kepimo popieriumi ir pilam tešlą. Pašauname į iki 180 °C įkaitintą orkaitę 50 min. kol paviršius gražiai paruduos.


Skanaus ir dėl skonio nesiginčijama!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą