2012 m. balandžio 16 d., pirmadienis

Šiltos salotos su halloumi sūriu


Nors gal ir ne visai salotos, bet koks skirtumas? :) Svarbiausia, kad pavasaris, kad norisi lengvų vakarienių terasoje, kad sniego (greičiausiai) jau nebus ir nebeteks vėl atsiprašyti žieminio palto.

Halloumi sūris kilęs iš Kipro ir labai mėgstamas Graikijoje ir Turkijoje (čia jis vadinamas Hellim). Tradiciškai gaminamas iš ožkų ir avių pieno mišinio, nors šiais laikais jau ir iš karvių pieno. Kepant, sūris puikiai išlaiko struktūrą, todėl tinka salotoms ar užkandžiams.

Salotoms reikės:
1 baklažano,
1 cukinijos,
1 morkos,
200 g halloumi sūrio,
2 – 3 šaukštelių sezamo sėklų,
šlakelio aliejaus ar ghee sviesto kepimui,
žiupsnelio maltų juodųjų pipirų,
žiupsnelio druskos,
šakelės šviežio baziliko.

Sūrį supjaustome gabaliukais ir užmerkiame šaltame vandenyje 10 – 15 min., kad šiek tiek sumažintume jo sūrumą.

Kol sūris mirksta, morką, baklažaną ir cukiniją supjaustome riekelėmis ir apkepame. Pabarstome pipirais, druska (galime ir nedėti, nes sūris yra gana sūrus). Metam suplėšytus baziliko lapelius. Viską kepame iki suminkštės.

Sūrį lengvai nusausiname ir apvoliojame sezamo sėklose. Kepame įkaitintame aliejuje ar ghee svieste iki gražiai apskrus.

Į lėkštę dedame keptas daržoves, ant viršaus – sūrį.


Skanaus ir gal tai visai ne salotos!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą