2012 m. balandžio 18 d., trečiadienis

Pavasariniai morengai


Kai lieka kalnas kiaušinių baltymų, tenka sukti galvą, ką skanaus su jais nuveikus: vis po vieną kitą patenka į kiaušinienę, blynus ar pyragą. Šį kartą į morengus, kuriuos kremta ne tik namiškiai, bet ir bendradarbiai apdalinami. Tikiuosi, kad man nereiks mokėti už stomotologo paslaugas, nes šie morengiukai antrą dieną buvo gana kieti.

Manoma, kad morengas buvo sumanytas italų virtuvės šefo Gasparini, tačiau ne Italijoje, o mažame Meiringen miestelyje, Šveicarijoje. Tačiau, kaip ir dėl kiekvieno gero daikto išradimo, vyksta ginčai :). Tad ir morengai gali būti skirtingi: itališki, prancūziški ir šveicariški.

Morengams reikės (2 kepimo skardoms):
60 g cukraus,
380 g cukraus pudros,
200 g migdolų miltų,
6 kiaušinių baltymų.

Kiaušinių baltymus plakame iki standžių putų po truputėlį suberdami cukrų.

Migdolų miltus sumaišome su pudra ir suberiam į baltymų masę. Labai atsargiai išmaišome. Tešla turėtų gautis gana kieta, laikanti formą.

Konditerinio švirkšto pagalba formuojam morengiukus.

Džioviname iki 150
°C
įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.

Morengai gana saldūs ir kieti, tad puikiai laikosi, tinka desertų puošimui.


Skanaus ir saugokim dantis!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą