2012 m. balandžio 10 d., antradienis

Velykų boba


Velykinis pyragas iš 15 kiaušinių! Švenčių proga galima :). Ypač, kai rezultatas puikus! Šis receptas iš Zawadzkos “Lietuvos virėjos” lobyno.


Pagal senolių tradicijas Velykų boba buvo kepama moliniuose induose, ąsočiuose, kurie sudaužomi, o kepinys išsipūsdavo. Nuo to ir kilo pavadinimas – boba.

Bobai reikės:
15 kiaušinių trynių,
½ puodelio cukraus,
1 puodelio miltų,
30 g sausų mielių,
šlakelio natūralios vanilės ekstrakto,
gabaliuko sviesto.

Kiaušinių trynius išsukti su cukrumi ir vanilės ekstraktu iki baltos purios masės.

Miltus sumaišyti su mielėmis ir po truputėlį berti į trynių masę. Tešlą plakti apie 20 – 30 min.

Kepimo indą ištepti sviestu ir supilti paruoštą tešlą. Statyti šiltai ir kildinti apie 1 val. Iškilusią tešlą pašauti į iki 180 °C įkaitintą orkaitę 30 - 40 min.

Papuošti pavasariškai :).


Skanaus ir kartais galima!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą