Velykinis pyragas iš 15 kiaušinių! Švenčių proga galima :). Ypač, kai rezultatas puikus! Šis receptas iš Zawadzkos “Lietuvos virėjos” lobyno.
Pagal senolių tradicijas Velykų boba buvo kepama moliniuose induose, ąsočiuose, kurie sudaužomi, o kepinys išsipūsdavo. Nuo to ir kilo pavadinimas – boba.
Bobai reikės:
15 kiaušinių trynių,
½ puodelio cukraus,
1 puodelio miltų,
30 g sausų mielių,
šlakelio natūralios vanilės ekstrakto,
gabaliuko sviesto.
Kiaušinių trynius išsukti su cukrumi ir vanilės ekstraktu iki baltos purios masės.
Miltus sumaišyti su mielėmis ir po truputėlį berti į trynių masę. Tešlą plakti apie 20 – 30 min.
Kepimo indą ištepti sviestu ir supilti paruoštą tešlą. Statyti šiltai ir kildinti apie 1 val. Iškilusią tešlą pašauti į iki 180 °C įkaitintą orkaitę 30 - 40 min.
Papuošti pavasariškai :).
Skanaus ir kartais galima!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą