Puikus, greitas, vasariškas desertas. Tikrai
pagaminamas kol svečiai lipa laiptais, ypač į 7 aukštą, kai liftas neveikia J.
Angliškai tokio tipo skanėstai vadinami „crumble“.
Kepami jie su įvairiausiomis uogomis ir vaisiais. Galima kepti didelį pyragą
arba mažiuose indeliuose kiekvienam svečiui.
Trupiniuočiui reikės (2 porcijos):
40 g sviesto,
50 g speltos miltų,
40 g cukraus,
30 g avižinių dribsnių,
250 – 300 g rabarbarų,
3 – 4 šaukštelių rudojo cukraus,
šlakelio natūralios vanilės ekstrakto.
Sviestą supjaustome gabaliukais. Ant viršaus beriam
miltus, cukrų, avižinius dribsnius, vanilės ekstraktą. Pirštais sutriname
trupinius.
Luptus rabarbarus supjaustome mažais gabaliukais ir
beriam į sviestu pateptas kepimo formeles. Ant viršaus pabarstome ruduoju
cukrumi.
Trupinius paskirstome ant rabarbarų.
Pašauname į 180 0C įkaitintą orkaitę 30
min.
Skanaujame dar šiltą su ledais (privaloma!).
Skanaus ir vasara jau!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą