2012 m. birželio 10 d., sekmadienis

Rabarbarų trupiniuotis


Puikus, greitas, vasariškas desertas. Tikrai pagaminamas kol svečiai lipa laiptais, ypač į 7 aukštą, kai liftas neveikia J.

Angliškai tokio tipo skanėstai vadinami „crumble“. Kepami jie su įvairiausiomis uogomis ir vaisiais. Galima kepti didelį pyragą arba mažiuose indeliuose kiekvienam svečiui.

Trupiniuočiui reikės (2 porcijos):
40 g sviesto,
50 g speltos miltų,
40 g cukraus,
30 g avižinių dribsnių,
250 – 300 g rabarbarų,
3 – 4 šaukštelių rudojo cukraus,
šlakelio natūralios vanilės ekstrakto.

Sviestą supjaustome gabaliukais. Ant viršaus beriam miltus, cukrų, avižinius dribsnius, vanilės ekstraktą. Pirštais sutriname trupinius.

Luptus rabarbarus supjaustome mažais gabaliukais ir beriam į sviestu pateptas kepimo formeles. Ant viršaus pabarstome ruduoju cukrumi.

Trupinius paskirstome ant rabarbarų.

Pašauname į 180 0C įkaitintą orkaitę 30 min.

Skanaujame dar šiltą su ledais (privaloma!).


Skanaus ir vasara jau!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą