Vasaros pradžiai - žaliavalgiškas
tortas. Labai panašų ragavau RawRaw kavinukėje, ir nors šeimininkai recepto
neišduoda, bet sudėtį atspėti nėra labai sudėtinga J. Tortą reiktų suragauti per dieną ar dvi, nes vėliau
graži šrekiška žalia spalva pradeda tamsėti.
Avokadai skinami dar
nesunokę. Tik po 2 - 10 dienų sunoksta ir įgyja būdingą skonį bei kvapą. Nors
avokadai pas mus keliauja ilgą kelią, bet keliaudami ne visada prinoksta ir
dažniausiai juos perkame dar neprinokusius ir baisiai kietus. Todėl juos reikia
nokinti: suvynioti į popierių ir kambario temperatūroje laikyti tol, kol
suminkštės arba guldyti į vaisių vazą šalia obuolių.
Tortui reikės:
300 g anakardžių riešutų,
100 g saulėje
džiovintų abrikosų,
50 – 70 g kokoso drožlių,
10 - 12 šaukštų agavų sirupo,
3 prinokusių avokadų,
3 žaliųjų citrinų.
Gerai nuplauname žaliąsias
citrinas. Nutarkuojam jų žievelę ir išspaudžiame sultis.
Į virtuvinį kombainą beriam
plautus abrikosus, anakardžių riešutus, kokoso drožles, 1 – 2 šaukštelius
žaliosios citrinos žievelių, 3 – 4 šaukštus žaliosios citrinos sulčių ir 5
šaukštus agavų sirupo. Viską malame iki vientisos lipnios masės. Paragaujam ir
papildomai galim įpilti citrinos sulčių ar agavų sirupo.
Į formą tiesiam maistinę
plėvelę ir drėgnomis rankomis formuojam torto pagrindą ir šonus. Dedam į
šaldytuvą kol paruošim įdarą.
Avokadus, likusias žaliųjų
citrinų žieveles ir sultis, agavų sirupą smulkinam iki vientisos masės. Įdarą
dedam ant torto pagrindo ir statom į šaldymo kamerą 3 val.
Prieš pjaustant statome į
šaldytuvą, kad šiek tiek atsileistų ir būtų lengviau pjaustyti. Vėliau laikome
šaldytuve.
Skanaus ir man patinka Šrekas!
atrodo labai gardžiai !
AtsakytiPanaikintiAčiū. Tik, kaip ir minėjau, geriau suragauti ilgai nedelsiant, nes spalva keičiasi... :)
Panaikinti