2012 m. birželio 4 d., pirmadienis

Žalias avokadų tortas


Vasaros pradžiai - žaliavalgiškas tortas. Labai panašų ragavau RawRaw kavinukėje, ir nors šeimininkai recepto neišduoda, bet sudėtį atspėti nėra labai sudėtinga J. Tortą reiktų suragauti per dieną ar dvi, nes vėliau graži šrekiška žalia spalva pradeda tamsėti.

Avokadai skinami dar nesunokę. Tik po 2 - 10 dienų sunoksta ir įgyja būdingą skonį bei kvapą. Nors avokadai pas mus keliauja ilgą kelią, bet keliaudami ne visada prinoksta ir dažniausiai juos perkame dar neprinokusius ir baisiai kietus. Todėl juos reikia nokinti: suvynioti į popierių ir kambario temperatūroje laikyti tol, kol suminkštės arba guldyti į vaisių vazą šalia obuolių.

Tortui reikės:
300 g anakardžių riešutų,
100 g saulėje džiovintų abrikosų,
50 – 70 g kokoso drožlių,
10 - 12 šaukštų agavų sirupo,
3 prinokusių avokadų,
3 žaliųjų citrinų.

Gerai nuplauname žaliąsias citrinas. Nutarkuojam jų žievelę ir išspaudžiame sultis.

Į virtuvinį kombainą beriam plautus abrikosus, anakardžių riešutus, kokoso drožles, 1 – 2 šaukštelius žaliosios citrinos žievelių, 3 – 4 šaukštus žaliosios citrinos sulčių ir 5 šaukštus agavų sirupo. Viską malame iki vientisos lipnios masės. Paragaujam ir papildomai galim įpilti citrinos sulčių ar agavų sirupo.

Į formą tiesiam maistinę plėvelę ir drėgnomis rankomis formuojam torto pagrindą ir šonus. Dedam į šaldytuvą kol paruošim įdarą.

Avokadus, likusias žaliųjų citrinų žieveles ir sultis, agavų sirupą smulkinam iki vientisos masės. Įdarą dedam ant torto pagrindo ir statom į šaldymo kamerą 3 val.

Prieš pjaustant statome į šaldytuvą, kad šiek tiek atsileistų ir būtų lengviau pjaustyti. Vėliau laikome šaldytuve.


Skanaus ir man patinka Šrekas!

2 komentarai: